הנדסת מערכות מידע בבן גוריון או מדעי המחשב והנדסת תוכנה במכללות?
הנדסת מערכות מידע בבן גוריון או מדעי המחשב והנדסת תוכנה במכללות?
עידו
1 תגובות
אהלן, זו פנייה לכל בוגרי התארים הנ״ל. תודה מראש לכל מי שמוכן לעזור.
קצת על עצמי: הנני מעוניין בלימודי תוכנה. מתקבל לתואר בהנדסת מערכות מידע בבן גוריון אך לא למדעי המחשב או הנדסת תוכנה. ההתלבטות העקרית הינה למידת הנדסת מערכות מידע בבן גוריון או מדעי המחשב והנדסת תוכנה במכללות (כגון הבינתחומי, אפקה או מכללות מומלצות אחרות). מה שחשוב לי: מעוניין בלימודי מתמטיקה, תכנות ברמה גבוהה וגם קורסים מורחבים (בינה מלאכותית, כריית נתונים, אבטחת מידע ועוד). מעוניין לעבוד בצוות ועם לקוחות. קראתי המון בנושא זה וריכזתי שאלות המעניינות אותי לברר:
1. האם אוכל כבוגר תואר במערכות מידע, לשלוח בקשת עבודה לאותן משרות בהן יש דרישה לבוגרי מדעי המחשב? בהתחשב בעובדה שבמדעי המחשב ישנם יותר קורסים בתכנות וייתכן כי הרמה שונה.
2. האם כבוגר תואר במדעי המחשב, אוכל לעבור לתחומים אחרים, לאחר התואר, בהם מוכשרים בוגרי מערכות מידע? כגון: בינה מלאכותית, כריית נתונים, ניתוח מערכות וכו׳. בהתחשב בעובדה שקורסים אלו נלמדים במערכות מידע בלבד.
3. האם יש הבדל משמעותי בין בוגר תואר באוניברסיטה לעומת במכללות בעולם התכנות במציאת מקום עבודה? מובן לי כי ניסיון הוא הגורם המכריע, ולכן שאלתי מתייחסת למציאת העבודה הראשונה שלי.
תודה רבה, עידו מייל: edo.lior@gmail.com כמובן גם זמין לשיחה בטלפון.
ש
שני יונגר
מערכות מידע או מדעי המחשב
שלום עידו,
1. בחלק מהמקרים כן, אבל תצטרך להיות מאוד מוכשר בתכנות כדי לעסוק בו ללא ההכשרה המלאה. בעיקרון העדיפות היא ללימודים שהם בדיוק מה שנדרש לתעסוקה שלך לאחר מכן. 2. בעיקרון כן, עם ההשלמות הנדרשות לעיסוק בתחומים הללו תוכל בהחלט לעסוק בהם. אך אני מניחה בהמשך גם למש שכתבת בסעיף הקודם שתדע הרבה יותר טוב מה אתה רוצה לעשות אחרי שתהיה בתוך העניינים ותתנסה בלימודים ואולי גם בעבודה. 3. על שאלה זו אני לא יכולה לענות לך לצערי. כי זו שאלה המחייבת אותי להשוות בין מוסדות לימוד. אני חושבת שתוכל אולי למצוא תשובה לגבי זה בקישור בתחתית התשובה שלי.