שלום רב, אני נמצאה בשיאה של התלבטות לגבי בחירת המסלול הלימודי ויש לי כמה שאלות ברשותך: 1. בראייה של היום שהשתנתה יחסית, האם עדיין יותר מומלץ ללמוד באוניברסיטה או במכללה את התחום? (ובפרט איך נחשבת מכללת אפקה). 2. האם יש שוק ועבודה רבה בתחום. 3. האם יש התמחות במקצוע שמאפשרת בהמשך, יותר עבודה בשטח ומול אנשים (כמו מהנדס בניין לדוגמא). 4. מה רמת עומס הלימודים והאם יש יחסית זמן פנוי במהלך הלימודים.
תודה רבה.
ש
שני יונגר
עומס הלימודים בלימודי הנדסה
שלום תומר,
1. אני לא יכולה להשיב על השאלה הזו, אך יכולה לומר לך שכל מקרה לגופו ולכל מוסד לימודים יש את המסלולים המובילים שלו ואת המסלולים החלשים שלו. אני לא יכולה גם להעביר ביקורת על מוסד לימודים מסוים. 2. תלוי באיזו הנדסה מדובר. יש הנדסאות עם הרבה עבודה ויש עם פחות. וכן חשוב מאוד איפה למדת לתואר כי לכך השפעה גדולה על סיכוייך למצוא עבודה טובה כבר בתחילת הדרך. 3. גם כאן יש לך הרבה מאוד בחירה. בכל מסלול מדעי את יכול לבחור את המסלול בו עובדים מול אנשים או מסלול בו עובדים באופן עצמאי במעבדה, מול מחשב וכו'. 4. כאן מאוד תלוי איפה תבחר ללמוד. מאוד תלוי מהו מבנה הלימודים בתואר אם הוא מרכז לימי לימוד מוגדרים או נפרש על כל השבוע. אומר לך רק כך, לימודי הנדסה הם קשים ועמוסים בכל מסגרות ובכל מסלול לימודים. צריך להשקיע הרבה מאוד כדי להצליח בהם ואת זה חייבים לקחת כשיקול בהחלטה מה ואיפה ומתי ללמוד.