יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני שוקלת להירשם לתואר שני (עם שנת השלמה) בהנדסת תעשייה וניהול בשנקר. השאלה שלי היא האם אוכל למצוא עבודה עם התואר הזה? באילו מקומות ובאילו תחומים?
ש
שני יונגר
תואר שני בתעשייה וניהול מה המטרה שלך בלימודים?
שלום שלי,
אינני יכולה לדעת אם תצליחי או לא תצליחי למצוא עבודה עם תואר שני בתעשייה וניהול. בסופו של דבר את חלק מהעניין ולא רק התואר שלמדת. נקודה חשובה בענייני תואר שני בתעשייה וניהול, אם את רוצה להיות מהנדסת עליך להיות בעלת תואר ראשון בהנדסה ולא תואר שני. אבל לפני שנדבר על עבודה איפה ואיך וכמה, כי מהנדסי תעשייה וניהול צריכים בכל תחום בכל מקום ובעל עסק. כך שאפשר למצוא עבודות מאוד מגוונות בזכות סט הכישורים הייחודי של בוגרי המסלולים הללו. מה שאני רוצה לשאול אותך ומאוד מעניין אותי לדעת, זה למה דווקא תעשייה וניהול. קשה לי להתעלם מהעבודה שלמדת לתואר שלם בפסיכולוגיה. אני פשוט רוצה שהפעם תבחרי את המסלול המתאים לך ולא רק לפי איזו מחשבה על כך שאולי פה יש סיכוי. חשוב לי שתאתרי את המיקוד שלך ואת המסלול שלך.
תשובה
חשבתי על תעשייה וניהול כי זה נראה לי מקצוע טכני שאני יכולה להיות טובה בו וגם השכר בצידו מושך. רציתי לשנות כיוון מפסיכולוגיה כי אני לא בטוחה שהמקום שלי שם.
ש
שני יונגר
עשי רק מה שטוב לך
שלום שלי,
לכי תעשי רק מה שיעשה לך טוב. הנדסה פסיכולוגיה או כל דבר אחר. רק מה שיעשה לך טוב!