היי, בשנה-שנתיים אחרונות אני מאוד מתלבטת לגבי התואר שאני רוצה ללמוד. יש לי גישה מצוינת עם ילדים אך לא מעוניינת לעבוד תחת משרד החינוך. אני כן אוהבת לעבוד עם אנשים כך שחשבתי שאולי עליי לפנות לתחום של משאבי האנוש, אך הבנתי שמה שאפשר לעשות עם התואר הנ"ל זה לעבוד בחברות השמה (שגם הן לא בהכרח דורשות תואר) וגם אלו עבודות עם פן מכירתי. בעבודה סוציאלית אינני מעוניינת בגלל השכר. חשבתי גם ללכת לתחום של תעשייה וניהול מכיוון שהם נחשבים לימודי הנדסה וידוע כי יש הרבה משרות בתחום. בתור תלמידת תיכון מאוד אהבתי את מתמטיקה, אך בפועל אינני חשופה באמת לאלו עבודות אוכל להתקבל עם התואר. קיימת השאלה האם בהכרח נחוץ לעשות תואר? ואולי קיימים בכלל קורסים שאוכל למצוא בהם עבודה שאתחבר אליה ואתפרנס ממנה בכבוד(לפחות באזור ה-9)?
תודה מראש!
ש
שני יונגר
החליטי מה יעשה אותך מאושרת
שלום טל,
לאורך כל השאלה שלך לא כתבת לי מה למדת לתואר ראשון. כלומר את מדברת איתי על תואר שני או תואר ראשון נוסף אך אני חייבת לדעת מדוע שלא תעסקי בתחום שלמדת כבר לתואר הראשון שלך. אני גם לא יודעת אם יש לך ניסיון כלשהו או מה את רוצה לעשות. מגוון התחומים שמנית פה הוא גדול ואני חייבת לדעת איפה תהיי מאושרת. בעיני זה מה שהכי חשוב ולא בהכרח רק הצורך הכלכלי, שהוא הגיוני ומובן בהחלט. אבל אני פשוט לא רוצה שתתחרטי עוד כמה שנים. כמובן שתוכלי ללמוד גם לימודי תעודה מקצועיים, אבל גם פה את צריכה להחליט קודם כל לאיזה כיוון את רוצה ללכת ומה נכון לך. כך למשל בתחום הילדים, ממש לא חייבים לעבוד דרך משרד החינוך. אבל כן את חייבת להיות בטוחה שזה הכיוון שלך ואז בתוך הכיוון הכללי יהיה מקום לחפש את הנישה המתאימה לך. מקווה שהייתי ברורה וכמובן אשמח לשמוע ממך שוב.