שלום, שמי ענבל ואני לקראת סיום תואר ראשון בכימיה בבר אילן. יש לי שתי שאלות: 1. אני מתלבטת האם לעשות תואר שני בכימיה לבין לעשות השלמה להנדסת חומרים בבן גוריון, בעיקר כי אני חושבת שעם תואר שני בכימיה אין מה לעשות (רצון להגיע לעבודה בתעשייה) רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות השלמה להנדסת חומרים ובמה זה כרוך ואם אני אקבל פטורים 2. מה נחשב לעדיף יותר מבחינת תעסוקה בתעשייה - תואר בהנדסת חומרים או תואר שני בכימיה בבר אילן תודה מראש :)
ש
שני יונגר
הנדסת חומרים או תואר שני בכימיה
שלום ענבל,
1. אני מניחה שתוכלי לעשות השלמה להנדסת חומרים, כמה זמן בדיוק תארך ההשלמה אני לא יכולה להתחייב לפניך, זה שיקול בעיקר של מוסד הלימודים ומדיניות המחלקה המיועדת. רק לאחר הגשת מועמדות וקבלה למסלול תקבלי תשובה ברורה לגבי משך ההשלמה. והכי חשוב, אם את לא מאמינה שתואר שני בכימיה יביא אותך למקום טוב ולעבודה טובה, אז אל תהיי שם. מסכימה איתך לגמרי בעניין הזה. 2. זו שאלה קשה מאוד. כי מאוד תלוי איפה אתה רוצה למצוא את עצמך בעתיד. לגבי הנדסת חומרים חשוב להדגיש כי לא דרושים המון מהנדסים בתחום בתוך המפעלים השונים. במקרים רבים גם אם הארגון גדול לא דרושים בו יותר ממהנדס אחד או שניים שהם מהנדסי חומרים. לעומת זאת יש דרישה קצת יותר גדולה למהנדסי כימיה למשל. אני מניחה שבסופו של דבר מה שצריך להיות במוקד ההחלטה שלך כרגע הוא מה שתראי שהכי נדרש במודעות הדרושים. ממש הייתי עושה בדיקה מקיפה של לוחות הדרושים. זה ייתן לך אינדיקציה (והתעלמי מהדרישה הגורפת לניסיון) זו לא האינדיקציה האמיתית לדרישה מהמועמדים. עשי זאת גם לחומרים וגם לכימיה, זה יעזור לך להחליט.