שלום, כבר תקופה ארוכה שאני חושב על הסבה להנדסה חשמל (עם התמחות בהנדסת תוכנה). אני בן 30 ובוגר תואר ראשון בכלכלה. כבר שנתיים שאני עובד בבנק ולא מוצא שם כל עניין מבחינת התפקידים, סביבת העבודה, ובטח שלא במשכורות העלובות (נדיר לעבור את ה-9000 ש"ח). רציתי לשאול מה אתה חושבים על הסבה כזאת מתחום הכלכלה בגיל שהוא לא צעיר במיוחד (אסיים את התואר בגיל 35 בערך...). האם אפשר להשתלב בגיל כזה ללא כל ניסיון בתחום ? איפה ניתן להשתלב בתחום? ומה אפשרויות העבודה והשכר הממוצע בתחום ? יש לי עוד התלבטות אולי לעשות הסבה בכלל להנדסה אזרחית, כי גם תכנון מבנים מעניין אותי, אבל לצערי גם פה הגיל משחק תפקיד... אודה להתייחסותכם וחוות דעתכם. המון תודה
ש
שני יונגר
באיזו הנדסה כדאי לבחור להסבה?
שלום יואל,
מכיוון שאתה גבר אז הגיל משחק תפקיד, אבל פחות. מה שכן לימודי הנדסת חשמל שולחים אותך לעיסוק בתחום שהוא הייטק ושם יש לצערי הרב העדפה ברורה לצעירים במיוחד (בהרבה מקרים) אז אני לא יודעת אם להמליץ לך או לא לפנות למסלול הזה. לגבי הנדסה אזרחית, המסלול מאפשר תעסוקה בכמות ראויה ובמיוחד אם תהיה טוב בלימודים. בשני המקרים יש השפעה גדולה למוסד הלימודים בו תבחר ללמוד לתארים, אז זכור זאת. אני מעבר לכך לא אוכל להרחיב. אפשרות נוספת שאני חושבת שעליך לשקול היא ללכת וללמוד במסלול הנדסאי. יש תחום בתחומי ההנדסאים שמאפשרים שכר יפה וההשתלבות בשוק היא מהירה משמעותית לעומת זו של לימודי הנדסה. בכל אופן מבין שתי ההנדסאות שציינת פה, אני הייתי בוחרת בשנייה. היא בטוחה יותר ויציבה יותר (לפחות נכון להיום).
הסבה מכלכלה בגיל 30
שלום שני, תודה רבה על התייחסותך. אחת הסיבות שחשבתי על הנדסת חשמל ותכנות בפרט זה בגלל המשכורות הגבוהות בתחום זה. אני יודע שהמשכורות בתחום ההנדסה האזרחית והבניין נמוכות משמעותית. אודה לך אם תוכלי לפרט בנושא זה, או להפנות אותי למקום שיכול לתת תשובות בנושא עבודה ושכר בתחום. שנית, למרות שמסלול ערב הוא נוח יותר לאנשים עובדים, אין לי ספק שבמידה ואתחיל ללמוד בארץ אלמד בטכניון. בתיכון למדתי מקצועות רבים ברמה של 5 יחידות (פיזיקה, כימיה ומתמטיקה). כך שעלי לשפר רק את הבחינה הפסיכומטרית...או לעשות מכינה במידה ואפשרי. בנושא קצת אחר - אני מאוד רוצה ללמוד באירופה ובגרמניה בפרט, מכיוון שמדובר במקצוע כמותי, האם לכל מדינה יש חוקי מדידה שונים ? אם אלמד בסופו של דבר בגרמניה התואר יהיה קביל גם בארץ ? ואיך ההתייחסות לתואר בהנדסה אזרחית היום בעולם באופן כללי מבחינת עבודות ואפשרויות? מקווה שלא העמסתי בשאלות... אבל אני באמת רוצה לדעת כמה שיותר לפני שאני נכנס לתחום... המון תודה על העזרה !! :-)
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה בארץ ובחו"ל
שלום יואל,
צירפתי לך טבלאות שכר של מהנדסים לעיונך. בקישור בתחתית התשובה שלי. בטכניון לא קיימת מכינה המחליפה את הפסיכומטרי, אז כנאה תצטרך להתמודד עם הבחינה פעם נוספת. לגבי הלימודים בחו"ל, זו שאלה באמת טובה. מה שלדעתי כדאי שתעשה הוא שתפנה לאחת מהחברות העוסקות בסיוע לשיבוץ סטודנטים ללימודים באותה מדינה. יש המון חברות מתמחות כאלו. כאשר תקבל את האופציות לאוניברסיטאות בחו"ל תוכל לברר במשרד החינוך בישראל אם הן מוכרות כאן בארץ במידה וכן, נהדר. בהנדסה אזרחית יש פרויקטים ענקיים, לחברות ישראליות גדולות מאוד יש לא מעט פרויקטים במדינות למשל בדרום אפריקה. בסופו של דבר רק עוד שנה או שנתיים תוכל להתחיל להשתלב בעבודות כסטודנט ואז תדע יותר, כי זה גם תלוי עניין התמחויות וכו". כמו שבוודאי אמרתי לך כבר, לי הכי חשוב שתלמד את המקצוע שהכי מעניין אותך, אם תהיה טוב הכסף יגיע בהמשך.