שלום, רציתי לדעת איך מחשבים סיכויי קבלה לתואר ראשון בהנדסת תוכנה לאחר שכבר הוצאתי תואר ראשון בתחום אחר, במכללה.
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה לתואר בהנדסה אחרי תואר ראשון אחר
שלום לירון,
מוסדות הלימוד מפרסמים בתנאי הקבלה שלהם את תנאי הקבלה למסלול המיועדים לאקדמאים. אם אתה לא מוצא את זה אני יכולה לנסות ולעזור, בחלק מהמקרים לפחות. אז כתוב לי בבקשה מה למדת, איפה למדת את התואר ובאיזה ציון סיימת את הלימודים. כמו כן האם עשית פסיכומטרי בזמנו ומהו הציון של הפרק הכמותי בבחינה. ישנם מוסדות לימוד שנותנים משקל גדול לתואר אקדמי קודם, אבל עדיין דורשים פסיכומטרי בנוסף. קח בחשבון שייתכן שבכל מקרה יבקשו ממך להגיע ליעוץ במוסד הלימודים, אבל עד אז בוא וננסה לראות אם אני אוכל לתת לך תשובה.
בברכה, שני
ל
לירון
תשובה
המכללה האקדמית ת"א יפו
ש
שני יונגר
איפה אתה רוצה ללמוד לתואר?
שלום לירון,
לא שאלתי אותך את אחת השאלות החשובות ביותר למתן תשובה. איפה אתה רוצה ללמוד? האם יש מוסדות לימוד מסוימים שהם אופציה מבחינתך? אנא כתוב לי, כדי שאול להשלים את התשובה שלי אליך באופן סופי.
בברכה, שני
ל
לירון
תגובה לשני
חשבתי על אונ' ת"א אבל פתוח להצעות נוספות.
ש
שני יונגר
רק דרך וועדת קבלת חריגים
שלום לירון,
ראשית, תבל אביב יש מסלול להנדסת אלקטרוניקה עם התמחות במדעי המחשב. לא קיים אצלם מסלול להנדסת תכונה. עכשיו בתל אביב, בהנחה שתעודת הבגרות שלך מכילה מספיק יחידות של לימודים ראליים כמו מתמטיקה, אנגלית, כימיה, פיסיקה ביולוגיה וכו' תידרש לעבור וועדת קבלה לקבלת חריגים לתחום. הסיבה היא כי אתה מגיע מדיסציפלינה שונה לחלוטין. כלומר הקרע שלך אינו מדעי אלא מתחום אחר. הציון שלך בתואר הראשון הוא בהחלט נקודת זכות גדולה לטובתך, אבל ההחלטה בסופו של דבר תהיה רק בידיהם של וועדת הקבלה ללימודים.
לכן, פנה בבקשה לאנשי השירות של האתר. הם יפנו אותך לגורם המטפל בבקשות חריגות לקבלה ללימודי תואר ראשון נוסף בהנדסה וידריכו אותך לגבי כל הטפסים והמסמכים הנדרשים לצורך הגשת מועמדות שכזו.