אני רוצה להתחיל ללמוד ומתלבטת בין הנדסה ביו רפואית לבין הנדסת מכונות, אני לא מצליחה להבין מה ההבדל בתכני הלימוד ומתקשה להחליט במה לבחור כמו כן מה אפשר לעבוד בסיום הלימודים בכל אחד מהמסלולים והאם אפשר להתקדם לתואר שני ושלישי ובמה. תודה רבה לעונים
ש
שני יונגר
הנדסת מכונות או הנדסה ביו רפואית
שלום סתיו,
ראשית, אלו שני תחומים שונים בתכלית. הנדסת מכונות עוסקת בכל הנוגע לדרך בה מכונות עובדות מורכבות מתוכננות ופועלות. קיימים הרבה מאוד תתי תחומים בתוך הנדסת המכונות כגון: קירור ומיזוג אויר, מכטרוניקה, רובוטיקה ועוד. יש גם מסלול שהוא מקביל ללימודי הנדסה רפואית הנקרא ביומכניקה. הנדסה רפואית עוסקת בכל התהליכים ההנדסיים בפיתוח מכשור רפואי וציוד רפואית וכן פיתוח תרופות. המהנדס תפקידו או לתכנן את המכשור (אם יש לו הכשרה בהנדסת מכונות) או לתכנן את התהליכים של פיתוח תרופות וכו'. אם מתלבטית בים שני מסלולים כמו שני אלו, אני תמיד ממליצה לבחור בהנדסת מכונות. בניגוד לכל הנדסה אחרת שהיא נגזרת או נישה של אחת מהנדסאות הליבה (מכונות, כימיה, הנדסה אזרחית וחשמל) היא הנדסה גנרית אשר ממנה אפשר לפנות לכל אחת מההנדסאות שהן הנגזרות שלה כולל נושא הרפואה. לדעתי זו דרך לשמור את כל האופציות פתוחות לעתיד. לגבי תארים מתקדמים, הם מומלצים בעיני כאשר רוצים להתמחות בתחום ספציפי או אם רוצים להשתלב בתחום מחקר המחייב את הכלים הנלמדים במסלולים לתארים מתקדמים.