שמי אורטל בת 22.5, מתחבטת רבות תקופה ארוכה לגבי תחום הלימודים: מדעי המחשב/ הנדסת תעשייה וניהול. אולם הייתי בסדנות יעוץ, אך עדיין לא גיבשתי החלטה חד משמעית לגבי 2 המצועות הללו.: בעיקר בשל חוסר בקיאות לגבי מה עושים בכל תחום. לצערי גם, אין הרבה זמן שעומד בפניי כי.. הלימודאים האקדמאים מתחילים אוטוטו, ובקור מאוד גם מכינות..
הדבר שהכי "מושך" אותי מבחינת קריריה, זה ארגון נתונים ופיקוח על תהליכים.. וגם שימוש בחשיבה לוגית. מבחינת לימודים.. אני טיפוס ראלי נטו. הייתי סגורה על מדעי המחשב עד שנפתחתי למקצוע וגיליתי שיש חיסרון גדול שזה חוסר דינמיות ו.. אולי מקצוע סגור מבחינה חברתית. ברור לי שאין מושלם.. אבל.. באמת שחשוב לי לעשות את הבחירה הנכונה ולהיות שלמה עם מקצוע הלימודים שבו אבחר וכן בעבודה שבו אעסוק בעתיד.
לגבי הנדסת תען"נ: רציתי לדעת מה הסטטוס של הנדסת תעשייה וניהול בשוק? האם יש לזה ביקוש??
בנוסף, אני מאוד מקובעת על תואר לימודים באוניברסיטה למקצוע מדעי המחשב, אני מתקבלת באוניברסיטאות, .אך להנדסת תעשייה וניהול- לא.. רק ממכללות. מאוד חשוב לי לדעת איך השוק מתנהל לגבי תואר של מכללות , בפרט הנדסת תעשייה וניהול..
אני ממש מקווה שהגעתי לפורום הנכון.. ואשמח לתגובה מכם ולכל מי שחושב שיכול לייעץ ולתרום מהידע שלו או מנסיונו. בתודה רבה.. אורטל.
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום אורטל, 2 התחומים שציינת מבוקשים בשוק העבודה, ואין הבדל בין מכללה לאוניברסיטה אך חשוב לשמור על ממוצע מכובד. עלייך לשאול עצמך במה תרצי לעבוד בעתיד, אילו עבודות מעניינות אותך? ולחקור קצת בקריאה על כל אחד מהתחומים. חשוב לציין כי לימודי מדעי המחשב הם מאוד אינטנסיביים ודורשים ידע והבנה גבוהה במתמטיקה. האם תחום זה קרוב לליבך?
עלייך להגיע ליום פתוח או ייעוץ אישי במוסדות השונים ולהתעניין לגבי 2 התוכניות......