עמידה בסכם ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון
עמידה בסכם ללימודי הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון
בן
1 תגובות
שלום, מעוניין לברר עד כמה ריאלי בשבילי להתקבל לטכניון. ציון פסיכומטרי 687 (דגש כמותי 694) וממוצע בגרות 95. אני נאלץ להשלים 5 יחידות פיזיקה ובהנחה ואקבל ציון 90 או יותר (לא רואה סיבה שלא) הממוצע יעלה ל 98 בערך.
כרגע הסכם עומד על 81, ויעלה ל82 וחצי בערך אם אשלים פיזיקה בציון הנ"ל.
תנאי הקבלה אומרים סכם 81-83 ולכן אני מבולבל מכיוון שאני בדיוק באמצע הטווח, ואני לא יודע עד כמה הסיכוי שלי להתקבל הוא טוב.
בנוסף, הבגרות בפיזיקה היא ביוני ולכן התוצאות יגיעו רק בסוף יולי... האם זה בעייתי מבחינת הקבלה לאוקטובר? כי חשוב לי נורא שממוצע הבגרות לאחר הפיזיקה יחשב ולא לפני.
ש
שני יונגר
סף הקבלה תלוי בביקוש בכל שנה
שלום בן,
סף הקבלה הוא משוער ותלוי ברמת הביקוש לאותו המסלול באותה השנה. ולכן אני לא יודעת לומר לך אם ציון 82.5 הוא מספיק כדי להתקבל. אני כן יודעת שאם הציון הוא 83 אז כמעט בביטחון מלא אני יכולה לומר לך שלא תהיה בעיה בכלל. מה שאני מאוד ממליצה לאור העניין הזה הוא שתירשם ללימודים ממש בתחילת מועד ההרשמה לשנה הבאה. מכיוון שאתה תלוי גם בציוניהם של האחרים ואינך יכול לדעת מה הם יהיו הרבה פעמים מוסדות הלימוד שומרים את מספר המקומות הראשונים לאלו שהקדימו להירשם בתנאי קבלה נוחים יותר. אבל באותה המידה הסף הקבלה לשנה הנוכחית יכול לרדת או לעלות לאורך תקופת ההרשמה. הכל תלוי בנרשמים האחרים. לכן כמובן שהכי חשוב שתשקיע ככל שתוכל בבגרות בפיזיקה כדי לשפר את הממוצע והקדם להירשם ללימודים. לצערי גם התשובה שלי אינה וודאית.