יש לי התבלטות- מצד אחד יש מסלול שהתחברתי אליו מאוד בבן גוריון- תואר כפול בהנדסה כימית וכימיה (ננוטכנולוגיה) אך מן הצד השני קשה לי לוותר על לימודי הנדסה בטכניון (הנדסה כימית) מאחר ולמיטב הבנתי זה המוסד המוביל בארץ בתחום ההנדסה. אודה להמלצתכם- האם עדיף תואר כפול בבן גוריון מבחינת אפשרויות תעסוקה בהמשך ותנאי שכר או תואר אחד בטכניון?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד להנדסה כימית?
שלום אלמוג,
לצערי את מבקשת בקשה שבכל תשובה שאתן לך לא אוכל להימנע מהשוואות בין מוסדות לימוד. כמנהלת פורום אני מנועה ממתן תשובות כאלו ומחויבת בצורה שווה כלפי כלל מוסדות הלימוד. נכון, לכל מוסד לימודים יש מסלולים בהם הוא חזק יותר או פחות, אך לא ניתן לומר בצורה גורפת על אף מוסד לימודים שהוא הכי טוב בכל תחומי הלימוד לעומת אחרים. לכל אחד יתרונות וחסרונות ולכן חייבת להיעשות בדיקה שלך מה הכי טוב לדעתך ולשיקולך. לכן אני מציעה לך לקרוא חוות דעת שכתבו סטודנטים אחרים על המסלולים הללו ועל מוסדות הלימוד הללו. תוכלי לעשות זאת באמצעות הקישור שצירפתי לך בתחתית התשובה שלי. הקישור הוא לסקר שנערך בין אלפי סטודנטים לתארים השונים בו הם גם דרגו את מוסדות הלימוד וגם בחלק מהמקרים את מסלולי הלימוד עצמם. מקווה שהאינפורמציה שתמצאי שם תעזור לך בבחירה ובהחלטה היכן הכי כדאי לך ללמוד.