היי..מתלבטת נורא לגבי הנדסת תעשייה וניהול.יודעת שהלימודים מאוד אינטנסיביים מזה אני פחות חוששת כי הממוצע בגרויות והפסיכומטרי מעל לנדרש.חוששת מהיום שאחרי.. הסוג עבודה- האם היא תובענית?עד הערב כל יום?האם יש הקלה למשרות אם? האם אפשר למצוא חצי משרה בתחום ( החשיבה שלי הולכת לגבי עבודה האם היא נוחה לאמהות) זה החשש שלי....תודה רבה! ( פשוט אין אינפורמציה על תכלס חיי המהנדס.איך העבודה עצמה נראית)
ש
שני יונגר
בתעשייה וניהול אפשר למצוא גם משרות המתאימות לאימהות
שלום אסתר,
הנדסת תעשייה וניהול מאפשרת כל כך הרבה סוגי של תפקידים שבהחלט אפשר למצוא בה גם תפקידים ומשרות המתאימות לאימהות. ישנן הנדסאות שלא היו מתאימות לך כאמא בגלל הדרישה שלהן להמון שעות עבודה או עבודה בערב, אבל בתעשייה וניהול אפשר למצוא גם וגם. מבחינת העבודה עצמה, גם כאן זה אמוד משתנה, יש המנהלים פרויקטים ואז בתקופות מסוימות יש להם עומס של עבודה ובתקופות מסוימות הקלה אך אפשר למצוא תפקידים יותר סולידיים ופחות תובעניים מזה. לכן אני מציעה שאם התחום מעניין אותך אז בחרי בו וכאשר תהיי בתוך הלימודים תבחרי את המסלול שמעניין אותך יותר להתמחות בו. לאחר סיום הלימודים בחרי במסלול שיתאים גם לאורח חייך.
הנדסת תעשייה וניהול או כלכלה ומנהל עסקים?
הי שני,ראשית אומר לך תודה ענקית. על המענה המהיר והתשובות שגורמות לפחד מהתואר להיעלם(: דבר שני אני מתעניינת בלימודי כלכלה משולבים עם מנהל עסקים, או כלכלה ומשאבי אנוש...שזה תארים כלליים ולדעתי פחות קשים מהנדסה. 1) איפה לומדים כלכלה ומנהל עסקים כתואר אחד ? 2) האם העבודה במקצוע הזה פחות תובענית מעבודה כמהנדסת? 3) האם כמהנדסת אוכל לעבוד במקומות עבודה כמו חברות ביטוח בנקים משרדים של חברות גדולות ולאו דווקא במפעלי הייטק? ז״א מהנדסת תעשייה וניהול תוכל לאייש תפקידים של כלכלה ומנהל? תודה רבה!!! ואם תוכלי לפרט בקצרה את ההבדלים בין 2 התארים...
ש
שני יונגר
כלכלה או תעשייה וניהול
שלום אסתר,
בשמחה, בדיוק בשביל זה אנחנו פה ולשם כך קיים הפורום הזה. כדי שיהיה עם מי להתייעץ טרם אחת ההחלטות החשובות שמקיימים בחיים. ראשית לפני הכל אל תזלזלי בלימודי כלכלה זה אחד המסלולים בהם אחוזי הנשירה בסוף שנה א' הם בין הגבוהים. הסיבה היא שחשיבה כלכלית היא עניין לא פשוט בכלל ויש רבים המוצאים את התואר קשה מאוד. זה לא אומר שום דבר לגביך, רק שלא כדאי להתכונן לתואר כאילו הוא קל יותר מהתואר בהנדסה. 1. כלכל ומנהל עסקים הוא מסלול דו חוגי שתוכלי ללמוד כמעט בכל מוסדות הלימוד בארץ, כל האוניברסיטאות וכן עיקר המכללות. התואר מאוד נפוץ ונקרא כלכלה וניהול או כלכלה ומנהל עסקים שהם אותו תואר במוסדות לימוד שונים. 2. עבודה בתחום הכספים יכולה להיות תובענית ויכולה שלא. כפי שכבר כתבתי לך, הכל תלוי בך בסופו של דבר. המסלול שתבחרי ללכת במידה רבה יכתיב את מידת תובענות המקצוע. אך בוודאות רמות השכר לפחות בתחילת הדרך נמוכות משמעותית מאלו של מהנדס כלומר צריכים לצבור ניסיון משמעותי כדי לשפר את רמות השכר. 3. כן כן וכן. בהחלט כן. מהנדסי תעשייה וניהול מועסקים בכל ארגון גדול. אני מאוד אוהבת את התואר הזה בגלל מגוון התפקידים הרחב שהוא מאפשר לבוגריו. כלכלה עוסקת בכל הנוגע לניתוחים פיננסיים בארגון וכמובן שאפשר לעבוד גם בתחומים פיננסיים כמו בתחומי ההשקעות, בנקאות, מט"ח וכו'. תעשיי וניהול ותפקידם של מהנדסאים אלו מתחיל בתפקידי ניהול פרויקטים מסוגים שונים בתעשייה או שלא בתעשייה וכן בתפקידים כמו מערכות מידע ניהול של כ"א וכו'. הכישורים של מהנדסים אלו הם להבין לנהל ולתפעל פרויקטים גדולים כקטנים לייעל תהליכים ולנהל אותם.