היי אני משוחררת כ-חצי שנה ועדיין מתלבטת לגביי לימודים. מה שכן, את הלימודים שלי אעשה במסלול אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה. אני יכולה להעיד על עצמי שאני בן אדם סקרן שמתעניין בהמון תחומים...ובן אדם יותר הומני. את סביבת העבודה שלי ארצה שתהיה דינמית, ארצה להיות בתפקיד ניהולי, יוזם. עד עכשיו הייתי בטוחה שאלך על הנדסה תעשייה וניהול, אך לאחר פגישת ייעוץ התחלתי לחשוש שאולי לא אעמוד בזה (דרישות אפיק מעבר הן גבוהות) כיוון שכלולים בקורסים באפיק הרבה קורסים שקשורים ב-פיזיקה, מדעי המחשב- מקצועות שלעולם לא למדתי. מה גם שסיימתי בתיכון עם 3 יח"ל במתמטיקה. אני מאוד רוצה לעסוק בתחום תעשייה וניהול אך הקורסים ממש מלחיצים אותי. אני מאוד שונה משהייתי בתיכון ובטח שאשקיע עכשיו יותר אבל אני עדיין מאוד מבולבלת..רוצה מקצוע שמכניס הרבה כסף ושימצה את היכולות שלי ומצד שני....נורא מפחדת מבולבלת וחסרת ידע מספיק במקצועות הקיימים בשוק...אשמח לפירוט ולייעוץ. תודה :)
ש
שני יונגר
אל תוותרי על הנדסה כל כך מהר
שלום ספיר,
בהחלט להתחיל ללמוד באפיק מעבר להנדסה ללא רקע מתאים ממתמטיקה לפחות זה מאוד קשה. ואת בהחלט מוצאת את עצמך כרגע בחוסר וודאות לגבי היכולות שלך לאור העובדה שאת לא יודעת אם תצליחי לעמוד בדרישות הגבוהות הראליות. הדרך הטובה ביותר לבדוק את הנושא וכן להכין את עצמך ללימודים היא באמצעות השלמת הבגרות לרמת 5 יחידות. בכל מקרה המון תחומי לימוד אקדמיים דורשים לפחות 4 יחידות במתמטיקה כדי להתקבל אליהם. אני מסכימה כי הנדסה היא אחת הדרכים הטובות ביותר להגיע לשכר גבוה גם כשכירה וגם כעצמאית בהמשך הדרך ולכן אני רוצה לעודד אותך להתמודד עם הנושא ולשים לרגע את הפחד מכישלון בצד. לוותר מראש עלול להביא אותך לתסכול בעתיד שלא ניסית לפחות להצליח. הרי את משוחררת רק חצי שנה, מה שאומר שאת צעירה מאוד ויש לך זמן לטעות ולהתחרט. לכן אני בעד שפיר הבגרות במתמטיקה כדי שתקבלי מושג לגבי התפיסה הראלית שלך ומשם המשיכי במסלול המתאים לך ביותר.