שלום, אני כרגע מתלבט בין לימוד 2 התארים ולא מצאתי הבדל מהותי מלבד ההבדל בין 3 ל - 4 שנים. בנוסף אני גם מתלבט לגבי איפה כדאי ללמוד, כרגע שנקר אומרים שאני מתאים ללימודים שם, אבל השאלה אם כדאי ללמוד במקום אחר, אין לי ציונים גבוהים מספיק לאוניברסיטה לדעתי, ממוצע בגרויות 83, (63 במתמט' 4 יח"ל, 89 במדעי המחשב, 5 יח"ל) ופסיכומטרי יש לי 569, 589 על דגש כמותי. כדאי לדחות בעוד שנה ובנתיים לעשות פסיכומטרי יותר גבוה או בגרויות כדי להתקבל למקום אחר או ללכת לשנקר או מקום אחר שאני אוכל? תודה מראש
ש
שני יונגר
הנדסת תוכנה או מדעי המחשב
שלום גלעד,
בסופו של דבר הייעוד של כל אחד מהבוגרים מעט שונה. כאשר גובר מדעי המחשב הייעוד שלו הוא לעבודת תכנות ואילו הייעוד של המהנדס הוא לתכנון, ניהול פרויקטים וכל מה שדורש מבט על כולל על הפרויקט. לגבי היכן כדאי ללמוד לא אוכל להשיב כמנהלת פורום, אני חייבת לשמור על ניטרליות בין מוסדות הלימוד השונים. אתה מוזמן עם זאת לקרוא חוות דעת של סטודנטים אחרים על הלימודים בשנקר או כל מוסד לימודים אחר, מה שיעזור לך בוודאי בהחלטה שאתה צריך לקבל כרגע. צירפתי לך סקר שנערך כאן באתר בין אלפי סטודנטים הלומדים כיום לתארים במוסדות הלימוד השונים. תוכל לערוך גם השוואה בין שני מוסדות לימוד שונים כדי לקבל תמונה מלאה. הסקר מצורף בקישור למטה. בתגובה נוספת אצרף לך מאמר העוסק בהבדלים בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב שיעזור לך גם כן בהחלטה.