הנדסת בניין מול הנדסאי בניין - איפה כדאי ללמוד? יתרונות וחסרונות
הנדסת בניין מול הנדסאי בניין - איפה כדאי ללמוד? יתרונות וחסרונות
נדב
1 תגובות
שלום לכולם,
השתחררתי מהצבא ואני מאוד מתעניין בתחום הבניין. אני אחלק את השאלה שלי לכמה שאלות: 1. מה ההבדלים בין מהנדס בניין להנדסאי בניין? מה ההבדלים בהכשרה? בסמכויות? בתעסוקה? בתנאי הקבלה? בשכר? 2. במידה ואבחר בהנדסת בניין, איפה כדאי ללמוד? מה היתרונות והחסרונות של כל מוסד? 3. במידה ואבחר בהנדסאי בניין, איפה כדאי ללמוד? מה היתרונות והחסרונות של כל מוסד? 4. האם יש אופציה להשלים תעודה של הנדסאי בניין למהנדס? כמה זמן זה לוקח? האם יש תוכניות מובנות כאלה? 5. איך הנדסאי בניין יכול להתקדם?
ש
שני יונגר
הנדסאי או מהנדס בניין
שלום נדב,
1. ההבדל בין מהנדס להנדסאי באופן כללי מתבטא בסמכויות ובגודל הפרויקטים שניתן לנהל. כך למשל הנדסאי בניין יכול לפקח על הקמת תשתיות בכבישים או בנייה של מבני מגורים בבתים פרטיים ולעומתו המהנדס אחרי על כל הפרויקט התכנון שלו וכל הצוותים העובדים בו. כמו מיקרו ומאקרו, כאשר ההנדסאי אחראי על אחד הצוותים המהנדס אחרי על כלל הצוותים ובהם עם ההנדסאים גם כן. היקף האחריות פה הוא החלק המשמעותי. היכולת לאשר תוכניות היא למהנדס בוודאי לתוכניות בהיקפים גדולים וכו'. ההבדלים ניכרים גם בשכר שכן הנדסאי מתחיל משתכר משהו בין 6000-8000 ש"ח ולאחר כמה שנות ניסיון יכול להגיע לבערך 15000 ש"ח. מהנדס מתחיל בשכר של 12000 ש"ח ויכול להגיע לרמות שכר של 200000-30000 ש"ח. הכל בהתאם לרמת האחריות של כל אחד. תנאי הקבלה אם כוונת ללימודים עצמם, להנדסאים יש צורך בתעודת בגרות חלקית לפחות כדי להתקבל ולאחר מכן לימודים בני שנתיים וחצי ולעבודה. למהנדס יש צורך בתעודת בגרות ראלית עם 4 יחידות לפחות באנגלית, מתמטיקה ופיזיקה וכן פסיכומטרי בהתאם לדרישות של כל מוסד לימודים. 2. אינני יכולה להשוות בין מוסדות לימוד. אני כן יכולה להציע לך לקרוא מה כתבו על מוסדות הלימוד השונים סטודנטים הלומדים בהם כיום. בסקר המצורף בתחתית התשובה שלי. תוכל לערוך גם השוואות בין מוסדות לימוד כדי לקבל תמונה מלאה. 3. ראה תשובתי הקודמת 4. כן זה אפשרי. יש מכללות ואוניברסיטאות המציעות מסלולי השלמה לתואר ראשון בהנדסת בניין. אך בסופו של דבר זה מסלול ארוך יותר (עוד שנתיים עד שלוש שנות לימודים) וחלק ממוסדות הלימוד דורשים ציון פסיכומטרי בנוסף לתעודת ההנדסאי. 5. הנדסאי בניין מתקדם עם הניסיון שהוא צובר וכמובן המקצועיות שלו בעבודה. זה אפשרי בהחלט כאשר לוקחים את העבודה ברצינות הראויה.