אופי העבודה - הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע או הנדסת מערכות מידע?
אופי העבודה - הנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע או הנדסת מערכות מידע?
לירון
1 תגובות
שלום, השנה אני עתידה להתחיל ללמוד באוניברסיטת בן גוריון הנדסת תעשייה וניהול וככל הנראה שאבחר להתמחות במערכות מידע. רציתי לדעת מה ההבדל בין סטודנט שמסיים תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול בהתמחות מערכות מידע לבין סטודנט שסיים תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע מבחינת השתלבותו בשוק העבודה האזרחי? לפי מחקר שהרצתי באינטרנט , כמעט רוב המשרות שנפתחות למהנדסי מערכות מידע נפתחות גם למהנדסי תעשייה וניהול, מה שנראה לי מאוד תמוה.. אשמח אם מישהו כאן יוכל להסביר לי מה ההבדלים בין שני סוגי התואר שציינתי לעיל וכמו כן לתת לי דגשים שיוכלו להכווין אותי לבחירת התואר... אני כרגע ממש מתלבטת בין שניהם.
תודה רבה :)
ש
שני יונגר
הנדסת תעשייה וניהול או מערכות מידע
שלום לירון,
למעשה משני המסלולים פונים לכיוון דומה, כאשר מהנדס תעשייה וניהול מהות תפקידו היא התייעלות של מערכות. לכן כאשר הוא ניגש לבחון ולתכנן מערכת מידע הוא יעשה זאת במטרה לייעל את המערכות הארגוניות תוך שימוש במערכות במידע לשם כך. מהנדס מערכות המידע יודע כיצד לתכנן לבנות ולתחזק את מערכת המידע עצמה בהתאם לדרישות הארגוניות. מקווה שהייתי ברורה. אז שוב בכמה מילים מהנדס תעשייה וניהול רוצה לייעל את הארגון ומהנדס מערכות מידע תכנון בנייה וכו' של מערכת המידע עצמה. ההסתכלות של מהנדסי תעשייה וניהול בכלל היא הסתכלות רחבה ולשם כך הכשרתם לראות את התמונה המלאה כולה של כלל הארגון מתוך הבנה כי בין כל המערכות הארגוניות קיימים יחסי גומלין ויש אפשרות ליצור תפוקות יעיל יותר במערכות השונות לטובת עלייה בתפוקות, ירידה בהוצאות והגדלת רווחיות הארגון בכלל. מקווה שהצלחתי להיות ברורה. עכשיו החליטי מה יותר מעניין אותך לעשות כאשר את בוחרת סופית את מסלול הלימודים.