לימודי הנדסת בניין - האם ניסיון בבנייה מקנה יתרון?
לימודי הנדסת בניין - האם ניסיון בבנייה מקנה יתרון?
אבירן
1 תגובות
מספר שאלות : כיום הנני חייל ומשתחרר בעוד שנה .. רוצה וכבר מתחיל לברר על לימודים בתחום הנדסת הבניין . בידי 4 יח אנגלית עם ציון 80 . ו4 יחידות מתמטיקה עם ציון 60 . אבי הוא בעלים של מפעל מתכת וגם לי יש ניסיון בכל הנוגע לקונסטרוקציות ובנייה בתחום המתכת . האם עובדה זו מקנה לי יתרון ? עדיף לי לשפר רק את המתמטיקה בנפרד לציון טוב יותר בחמש יחל או שכדאי להשלים אותה עם פיזיקה במכינה שתעכב את תחילת הלימודים שלי ? . ההתלבטות שלי היא בין סמי שמעון לבן גוריון אשר קרובים למקום מגוריי . מה אני צריך לעשות על מנת להתקבל לאחד מן מקומות הלימוד . אני עושה שבוע שבוע והייתי רוצה אפילו לשאול אם יש מסלול של מכינה שיתאים לכך או דרך להשלים כדי שאתקבל לאחת מן מוסדות הלימוד הללו .
ש
שני יונגר
מכינה לקראת לימודי הנדסת בניין
שלום אבירן,
עם ציון 60 ב-4 יחידות במתמטיקה לא תוכל להתקבל ללימודי הנדסה בכלל. בכל מקרה עליך להשיג ציון 80 לפחות ב-4 יחידות או ציון 70 ב-5 יחידות. ציון הבגרות שלך באנגלית מספיק. בנוסף, מוסדות לימוד רבים דורשים גם בגרות מוגברת נוספת מתחום המדעים, עם עדיפות ברורה ללימודי פיזיקה ברמת 5 יחידות. לצערי הניסיון שלך מהמפעל של אביך אינו רלוונטי לקבלה ללימודי תואר ראשון, אלא ציונים בלבד. בעניין מה עדיף לשפר, לטעמי במצבך הכי כדאי ללמוד למכינה להנדסה. שם תלמד מתמטיקה ופיזיקה בצורה מרוכזת עם אוריינטציה ברורה ללימודים האקדמיים שלאחר מכן. כי בכל מקרה כרגע עליך לשפר את הבגרות במתמטיקה וכן ללמוד לבגרות נוספת. המכינה אינה מעכבת, היא הכרחית במקרה שלך. אין מסלול מכינה המתאים לחיילים בסדיר ולכן כדאי שתירשם למכינה כאשר יהיה רלוונטי. אלא אם כדי לחסוך לך זמן תוכל ללמוד לבגרויות במתמטיקה ופיזיקה בדרך כזו של שבוע שבוע. אך אין קורסים כאלו מבחינת מבנה לימודים. אחרת, פשוט תצטרך לחכות לשחרור מהצבא או לקבל אישור מיוחד ללמוד לבגרויות בזמם הצבא. קח בחשבון ששני מוסדות הלימוד הללו מחייבים פסיכומטרי בתנאי הקבלה ללימודים. אפשרות נוספת שאולי כדאי שתבדוק היא ללמוד שנה א' בספיר שהיא שנת מבחן ותנאי למעבר לאוניברסיטת בן גוריון. שם תנאי הקבלה נוחים יותר.