שלום רב, יש שלושה תחומים בהנדסה שמעניינים אותי - הנדסה כימית, הנדסת חומרים והנדסה ביו רפואית. אני מתלבטת לאיזה להירשם. השיקולים שאני רוצה להתחשב בהם הם בעיקר הביקוש למקצוע הצפוי ל5 שנים הבאות והמבחר הגדול ביותר לעבודה בתחום במרכז הארץ. אודה לעזרתכם בהמלצה לאחד המקצועות.
ש
שני יונגר
באיזו הנדסה לבחור
שלום אלמוג,
אני נמנעת ממענה על שאלות העוסקות בביקוש לעובדים במרחק חמש שנים מהיום. שוק העבודה בישראל בשנים האחרונות מאוד משתנה בקצב מהיר. התחייבות שתעסוקה תהיה קיימת בתחום מסוים בשפע נכונה לשנים בודדות ובוודאי לא לחמש שנים. מה שאומר שהכל יכול להיות. לכן התשובה שלי אליך היא כזו, בררי מה משמעות ואופי התעסוקה בכל תחום. וחשבי אם היא מתאימה לך. זכרי כי למשל עבודה בתחום הכימיה קיימת בעיקר בפריפריה והרבה פחות במרכז הארץ וכי מהנדסי חומרים צריך ממש מעט באופן כללי, לפחות נכון להיום (שוב הכל יכול להשתנות), בהנדסה ביו רפואית מומלץ מראש לשקול לימודי המשך כי בתחומי מחקר צריך ידע במחקר שרוכשים באמת רק בתואר השני. מעבר לכך אני מציעה שתקראי על כל תחום ומה הוא מציע. כשתבחרי הצטייני ולא פחות מזה, כדי שיהיה לך קל גם בתנאי שוק ותעסוקה מורכבים יותר שעלולים להתקיים בעתיד.