היי, התקבלתי ללימודי הנדסת מכונות באורט בראודה ובזמן האחרון התחלתי לשקול לעבור למסלול של תוכנה.
שני התחומים מעניינים אותי באותה מידה עם זיקה טיפה יותר חזקה למכונות, מצד שני הבנתי שבתוכנה הרבה יותר קל למצוא עבודה והמשכורות גבוהות יותר וגם המקצוע של הנדסת מכונות הוא מקצוע שלאט לאט נעלם.
אשמח לקבל טיפים מאנשים שסיימו לימודים בשני התחומים ואולי יתקנו אותח ויגרמו לי להבין שאני טועה בחשיבה שלי.
תודה (:
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה וביקוש לעובדים
שלום יאן,
אינני יכולה לומר לך במה בדיוק לבחור, אך אני בהחלט מציעה שתבחרי במסלול שבו תחושי שאת מקבלת באמת תעודה שתביא לך פרנסה טובה בעתיד. לכל מסלול יתרונות וחסרונות; אם הביקוש באחד מהתחומים הולך ויורד אז זה נובע מכך שהמדינה איננה מעודדת הקמת של חברות העוסקות באותו תחום. אך אין זה אומר שלא ניתן למצוא עבודה כמובן. בסופו של עניין התשובה הברורה לגבי כל אחד מהמקצועות הללו הוא שהטובים ביותר הם אלו המשיגים את התפקידים הטובים ביותר. עליך להשקיע בלימודים בכל מסלול שתבחרי. לגבי כמות הביקוש, את יכולה לקבל תמונת מצב לגבי מה שקורה כיום לפי מודעות דרושים, זה ייתן לך אומדן למה מצב השוק. את יכולה גם לפנות ולחפש עבודת סטודנטית בכל אחד מהתחומים ולראות אם קיים ביקוש לעובדים. מה בדיוק יהי בעוד מספר שנים כאשר תסיימי ללמוד אני בהחלט לא יכולה לדעת ולכן אינני יכולה לתת לך את התשובה אותה את מחפשת.