נרשמתי לחוג הנדסת חשמל בהתמחות בהנדסת מחשבים ואני מתכוון לעבור מכינה בפיזיקה (כי אין לי רקע) אבל מבחינת המתמטיקה אני בבעיה. בתיכון עשיתי 4 יחידות וזה היה לפני יותר מחמש שנים כך שאני לא באמת זוכר משהו. רציתי לדעת האם המרצים יוצאים מנקודת הנחה שיש סטודנטים כמוני ומתחילים מהבסיס או ישר קופצים למים העמוקים? אגב, אני אלמד באוניברסיטה העברית. ואם כן צריך להגיע ברמת מוכנות מסוימת, לאיזה נושאים מומלץ להתכונן? תודה.
ש
שני יונגר
הכנה במתמטיקה לקראת לימודי ההנדסה
שלום אופיר,
שאלה מצוינת שאלת. המרצים בהחלט יוצאים מתוך נקודת הנחה שאת מה שלמדת בתיכון אתה יודע. לכן, מעבר למכינה בפיזיקה שהיא הכרחית כי אין לך רקע בפיזיקה, כדאי מאוד שתעשה חזרה ותחזור לפחות על היסודות של האלגברה ההנדסה והמתמטיקה בכלל. להתעכב בשיעורים על חוסר ידע בבסיס של המתמטיקה יכול מאוד להפריע לך להבין את החומר הנלמד שבמסלולים להנדסה הוא ברמה מאוד גבוהה. לכן, לדעתי כדאי בשבועות שלפני תחילת הלימודים או אפילו במקביל למכינה בפיזיקה, שתפתח גם את ספרי הלימוד ברמת 4-5 יחידות במתמטיקה כדי לרענן את זכרונך לגבי הכללים והחוקים הבסיסיים לפחות. אני הייתי מתעכבת בעיקר על היסודות של המתמטיקה והאלגברה שהם צריכים להיות ברורים מאליהם עבורך כסטודנט להנדסה.