היי שמי אוראל, ויש לי התלבטות קשה אם להקל על עצמי וללמוד הנדסה במכללה או להיאבק ללמוד באוניברסיטה.. אני לא יודעת עד כמה השם של המקום בו לומדים כבר משפיע בראיון עבודה מול הניסיון והאמביציה של הבן אדם. כשביררתי לגבי תנאי הקבלה לאוניברסיטת בן גוריון , ביקשו שאשפר את המתמטיקה והפיזיקה שלי במכינה שנמשכת שנה שלמה באוניברסיטה ואם מוסיפים לזה את התואר אז אסיים עוד חמש שנים.. מול מכללה שבה מכינה מתמשכת כ3 וחצי חודשים ומשם משתלבים בלימודי חורף.. האם שווה ל"בזבז" שנת לימודים על השלמת בגרויות דרך האוניברסיטה בשביל השם או ללכת ישר על מכינה במכללה ולהתחיל ללמוד מכללה במועד סתיו? אגב אם מכללה אז איזו מכללה נחשבת לטובה ?
ש
שני יונגר
איפה ללמוד לתואר ראשון בהנדסה?
שלום אוראל,
שאלתך לגבי היכן ללמוד, היא שאלה שאת צרכיה לענות עליה. יש מועמדים ללימודים שמבחינתם ילמדו רק באוניברסיטה או רק במכללה כל אחד מסיבותיו הוא. איפה יותר כדאי ללמוד הוא שיקול שלך בלבד. לגבי שאלת הזמן, התשובה טמונה בתשובה לשאלה הראשונה שלך, היכן את מעדיפה ללמוד. מכיוון שלמנהלי הפורום אין אפשרות לערוך השוואות שכאלה או לתעדף מוסדות לימוד על פני אחרים, אני מציעה שתקראי מה כתבו הסטודנטים על מוסדות הלימוד ביניהם את מתלבטת. נערך כאן באתר במהלך הקיץ סקר בין אלפי סטודנטים שדרגו וכתבו חוות דעת על מוסדות הלימוד. תוכלי לגם להשוות בין שני מוסדות לימוד ולראות מי דורג גבוה יותר על-ידי הסטודנטים. אולי המידע הזה יסייע לך בהחלטה. צירפתי לך קישור לסקר בתחתית התשובה שלי.