שלום, אני מעוניין ללמוד הנדסת חשמל באוניברסיטה, אך הבעיה שלי זה שאני רחוק מאוד מהסכם הדרוש, אני עם ציונים של 5 יחידות מתמטיקה 69 ללא פיזיקה ופסיכומטרי 669 עם כמותי 130, כרגע אני לומד לבגרות לפיזיקה במטרה להעלות את הסכם, ושוקל גם מתמטיקה לגשת בחורף, השאלה שלי היא מהם המוסדות הנחשבים בארץ ללימודי הנדסת חשמל, והאם באמת כדאי לי להשקיע את השנה הנוספת הזו לשיפור בגרויות כדי לנסות להתקבל? ואם לא אצליח, איזו הנדסה דומה באופי שלה להנדסת חשמל שאולי כדאי ללמוד אותה? הנדסת מערכות מידע למשל? תודה
ש
שני יונגר
הנדסת חשמל והנדסת אלקטרוניקה
שלום גל,
השוואה בין מוסדות לימוד אינני יכולה כמנהלת פורום לערוך עבורך, אך כן אצרף לתשובתי הזו קישור לסקר שנערך בין סטודנטים רבים בישראל המשווה בין מוסדות לימוד כך שתוכל למצוא שם תשובות של סטודנטים הלומדים כיום לתואר ראשון. לגבי אפשרותך להתקבל ללימודי הנדסת חשמל, ציון המתמטיקה שלך לא יאפשר לך להתקבל לחלק ממוסדות הלימוד כי הוא נמוך מ-70 וחלק ממוסדות הלימוד מבקשים ציונים שאינם נמוכים מ-75. לכן כדי לשמור לך את כל האופציות פתוחות אולי כדאי שתשקול אחד משני דברים: מכינה או שיפור הבגרות במתמטיקה. המכינה להנדסה למעשה עוסקת רק בשני המקצועות מתמטיקה ופיזיקה. לגבי הנדסה הקרובה או הדומה ביותר תמצא את הנדסת אלקטרוניקה או הנדסת מחשבים ששם למעשה עוסקים גם כן במערכות חשמליות אך קטנות ביותר. החשמל מחולקת לשני סוגי הנדסאות, הנדסת חשמל העוסקת במתח גבוה ומערכות חשמל גדולות והנדסת אלקטרוניקה העוסקת ברכיבים אלקטרוניים שהיא קרובה גם להנדסת החשמל וגם להנדסת תוכנה. לסיכום, היכנס לקישור שצירפתי לך וראה מה אומרים על כל מוסד לימודים טרם החלטתך. לאחר שתחליט היכן אתה רוצה ללמוד, לטעמי עדיף שתמשיך את דרכך באמצעות מכינה ללימודים.