שלום, הייתי רוצה לדעת אם אפשר להתקבל למסלול הנדסת תוכנה על סמך לימודים קודמים (למדתי כלכלה באוניברסיטה העברית במשך שנתיים ואני מעוניין לעבור חוג)
ש
שני יונגר
מעבר מתחום אחד לאחר במהלך התואר הראשון
שלום ויטלי,
ברוב המקרים התשובה היא לא. תנאי הקבלה להנדסת תוכנה הם גבוהים מאוד וכן הם מחייבים תעודת בגרות ופסיכומטרי שבהם הפן הראלי-כמותי חזק מאוד. אמנם ללימודי כלכלה היית צריך לפחות 4 יחידות במתמטיקה, אך וודאי לא נדרשת ללמוד פיזיקה למשל שהיא כמעט הכרחית ברוב מוסדות הלימוד כדי להיות מועמד להנדסה. בנוסף לכך, לא סיימת את הלימודים לתואר הראשון אלא אתה במהלכו, אז לא ניתן להסתמך על הציונים מבחינת מוסדות הלימוד. אני מדגישה, זה לא אומר שב 100% יסרבו לשקול את מועמדותך, אך עליך יהיה לעמוד בעוד קריטריונים מלבד שנתיים לימודי כלכלה שהם אינם מדד ליכולותיך הראליות במובנים של לימודי הנדסה. אם אתה רוצה לעבור למסלול אחר באותו מוסד לימודים, פשוט גש למזכירות המחלקה המבוקשת וברר מולם מה אפשר לעשות ואם אפשר לעשות משהו. אני יודעת שלימודי כלכלה הם לימודים קשים, אז חשוב לי שלא תחוש שאני אינני מעריכה את לימודיך הקודמים, אלא רק מנסה לתת לך אומדן לגבי הגישה של מוסדות הלימוד לנושא המעבר בין מחלקות. מה שכן זה מאוד נפוץ לשנות כיוון עוד במהלך הלימודים. אולי יהיה לך כדאי להתחיל כבר בחודש הקרוב מכינה להנדסה אם היא תפתח לך את האפשרות ללמוד כבר באוקטובר הקרוב, גש למחלקה וברר מולם מה אפשר לעשות.