התחלתי ללמוד קורס במתמטיקה באוניברסיטה הפתוחה ואני מתכנן לבצע אפיק מעבר לאוניברסיטה שונה. אך טרם הבנתי איזה מקצוע אני רוצה לעשות בו את התואר... חושב על הנדסת חשמל \ תוכנה \ מכונות \ מדעי המחשב \ הנדסת מערכות מידע וכו'.... אך הידע שברשותי על הנלמד והניתן ע"י תארים אלה (או תואר בכלל) הוא מאוד קטן... היכן ניתן לקבל ייעוצים על בחירת מקצוע?
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לימודים לבחור?
שלום יובל,
יש מספר אפשרויות להחלטה לגבי בחירת מקצוע שתוכל לבחור במתאימה לך ביותר. 1. ללמוד לבד על כל תחום לימודים וללכת אפילו ולפגוש אנשי מקצוע מכל תחום ולשמוע מהם על העבודה. 2. ללכת לייעוץ במכון הכוונה תעסוקתית אשר מכונים כאלו קיימים ברחבי הארץ. הייעוץ במכונים הללו ניתן על-ידי פסיכולוגים תעסוקתיים. 3. ללכת לקואוצ'ינג לקריירה. אימון אישי עם אדם שהוכשר לאמן את מי שמתלבטים לגבי קריירה בסיוע בקבלת החלטה שתהיה שלם איתה לגבי הלימודים. אני בהחלט מסכימה איתך שהחלטה מסוג זה משמעותית מאוד עבורך, שכן היא תכתיב את הדרך שלך בשנים הקרובות. אמנם אפשר לשנות ולהתחרט, אבל ללא ספק ההחלטה הזו משמעותית מאוד. כאן באתר תוכל לקרוא לגבי מסלולי הלימוד והאפשרויות התעסוקתיות שכל מסלול לימודים יכול לפתוח לפניך. אך בהחלט חשוב גם שתבחר לפי עניין והבנה אמיתית של אופי העבודות בעתיד.