שלום, יש לי שתי שאלות, הראשונה אני מנסה להבין מה זה הנדסת בניין, קראתי באינטרנט אבל לא הצלחתי לרדת לשורש העניין, השאלה השנייה שלי היא באיזה אוניברסיטאות מומלץ ללמוד הנדסת בנין (למשל בר אילן תל אביב או הפקולטה הם מקומות מומלצים?). ואם מישהו יודע בערך מה התהליך של התואר. תודה רבה!
ש
שני יונגר
הנדסת בניין מה ואיפה
שלום אהוד,
העבודה בפועל של מהנדס בניין היא בניהול פרויקטים של בנייה. כמו כן סמכותו להגיש היתרי בנייה ותוכניות קונסטרוקציה לבנייה. היקף העבודות אינו מוגבל בגודלו אך מצריך וותק של שלוש שנים לפחות במקצוע כדי להיות בעל הסמכויות המלאות לעבודה. עיקר בוגרי המסלול מנהלים פרויקטים של בנייה למגורים, אך יש לא מעט עבודה גם בתחום התשתיות, מנהרות וגשרים ועוד. כל מה שעוסקים בו בבנייה כזו או אחרת מצריך גם אישורי מהנדס. לגבי המלצות על מוסדות הלימוד. למנהלי הפורום אמנם אין אפשרות לתת מענה על שאלות מסוג זה, אך יש לי פתרון מצוין עבורך. בחודשים האחרונים נערך סקר ענקי בין אלפי סטודנטים על מוסדות הלימוד בישראל וכן על חלק ממסלולי הלימוד. הסטודנטים דרגו כל מוסד לימודים וגם כתבו חוות דעת מילולית אישית. כולם כרגע לומדים, כך שהדברים מאוד אקטואליים. יש לך גם אפשרות להשוות בין מוסדות לימוד אם תרצה בכך. צירפתי לך קישור לסקר בתחתית התשובה שלי.