אני מעוניין ללמוד תואר בהנדסת אלקטרוניקה וחשמל. לאחרונה יצא לי לדבר עם כמה יועצות לימודים שניסו לשכנע אותי שלא כדאי לי ללכת למכללה או לאפיק מעבר , כי התואר של המכללות פחות נחשק ברוב מקומות העבודה ובאפיק יש אחוז המצליחים מאוד נמוך ושכדאי שאני יעלה את ממוצע הבגרויות שלי. השאלה שלי עד כמה צודקות היועצות אם לקחת בחשבון שאני מעוניין בתואר שיהיה נחשק גם בחו"ל.
ש
שני יונגר
אפיק מעבר להנדסת אלקטרוניקה
שלום מקסים,
מה שאמרו היועצות לגבי מכללות לא תמיד נכון, אך כמנהלת פורום אני מנועה מלהשוות מוסדות לימוד ולכן אינני יכולה לומר דבר בנושא. כמו כן, אחד הקשיים באפיק המעבר הוא הדרישה לממוצעי ציונים גבוהים לעיתים כחלק מתנאי המעבר לאוניברסיטה המבוקשת. אך לטעמי הבעיה בכך שמרבית המועמדים לא מצליחים בסופו של דבר להתקבל לאוניברסיטה היא לא באמת בעיה. הרי מה המטרה של אפיק המעבר, המטרה היא בדיוק זו. לתת הזדמנות למי שאינו עומד בקריטריונים ההתחלתיים של האוניברסיטאות, להוכיח את עצמו בלימודים עצמם. למסלול מתקבל כל מי שרוצה ללמוד הנדסה כזו או אחרת גם אם הרקע והכישורים שלו מאוד נמוכים ביחס לנדרש באמת במסלולים הללו. אין ציפייה ואין שום אפשרות הגיונית שכולם יצליחו לעבור. בסופו של דבר זה תלוי בכמה גורמים: כישרון, כישורים, התמדה והשקעה בלימודים. מי שאינו מתאים ואינו ברמה המתאימה לא יצליח. אלו מסלולים שמהם יש ציפייה שיעברו בודדים מלכתחילה. במילים אחרות, זה תלוי אך ורק בך. אם תתעקש ותשקיע את כל כולך תשיג את המטרה שלך. פגשתי בוגרי הנדסאות שהצליחו לסיים את התארים גם לאחר 5-6-7 שנים, אבל עשו זאת בהצלחה רבה. אם בחרו לחזור שוב ושב על בחינת הפסיכומטרי ואם בחרו לחזור על קורסים שוב כדי לשפר ממוצע ציונים. אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי בעניין. לגבי לימודים המוכרים בחו"ל, נכון להיום למיטב ידיעתי מוכרים בחו"ל כמעט ורק תארים של אוניברסיטאות. אם אתה מעוניין בלימודי המשך בחו"ל כדאי מאוד שתברר את הנושא מול משרד החוץ למשל, שלא תתקל בדלת סגורה. התארים כולם מוכרים על-ידי המל"ג בישראל אך סוג התואר הוא הקריטי והמבדיל בין סוגי התארים: BA, Bsc, Btech. כאשר מדובר בלימודים מתקדמים לתואר שני בישראל או בחו"ל זה מהווה הבדל בעיני מוסדות הלימוד. צירפתי לך בקישור בתחתית התשובה שלי סקר שנערך בין אלפי סטודנטים המדרגים מוסדות לימוד. תוכל לקרוא שם מה אומרים הסטודנטים על מוסדות הלימוד הללו. אולי תמצא שם תשובות שלא יכולת לקבל מהיועצות או כאן בפורום לגבי כל מוסד לימוד שהתעניינת בו.