שלום, אני מהנדס תעשייה וניהול ממכללה והתחלתי לחשוב על תואר שני. האם כדאי לי לעשות תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול? (פחות מושך אותי) או אולי תואר שני במנהל עסקים (האם אני בכלל יכול להתקבל לזה הרי לא עשיתי בזה תואר ראשון). אשמח להמלצות לאן לפנות ואיפה ללמוד.
ש
שני יונגר
תואר שני במנהל עסקים או תעשייה וניהול
שלום אילן,
אתה יכול לעשות איזה תואר מבין השניים שתרצה. השאלה היא מה המטרה שלך בלימודים. תואר שני בתעשייה וניהול בוודאי תבחר לעשות כדי להתמקצע בתחום מסוים בעולם התעשייה וניהול שבו אתה עוסק או רוצה לעסוק. תואר שני במנהל עסקים אפשר ללמוד מכמה סיבות: שינוי מסלול קריירה (בעיקר לתחום הפיננסים), הגשת מועמדות לתפקיד ניהולי המחייב תואר שני במנהל עסקים, דרוג שכר. לתואר שני במנהל עסקים כל אחד יכול להתקבל במידה וציוניו בתואר הראשון הם גבוהים מ-75 וכן מוסדות הלימוד השונים דורשים בחלקם בחינת GMAT כחלק מתנאי הקבלה ללימודים. סביר מאוד תידרש לכמה קורסי השלמה, אך כך זה בכל מסלול לתואר שני שאינו המסלול שלמדת לתואר ראשון או כאשר לומדים לתואר ראשון במוסד לימודים אחד ולתואר השני ממשיכים במוסד לימודים אחר. לפי ההמלצה לאן לפנות ואיפה ללמוד, חשוב מה המטרה שלך בלימודים. אשמח כמובן אם תחזור ותסביר מה אתה מחפש וכך אוכל לכוון אותך טוב יותר בהמשך התהליך.