אני כבר בן 23 והחלטתי שאתחיל ללמוד בקרוב. חיפשתי ונברתי באתרי האינטרנט כדי למצוא תחום שאתחבר אליו ומצאתי 2 שמצאו חן בעייני: הנדסת תעשייה וניהול והנדסת מכונות. אני יודע שהתארים הנ"ל שונים זה מזה, אבל קראתי עליהם ועל הקורסים שנלמדים במהלך התואר, ועדיין לא הצלחתי להכריע את הכף. לפי מיטב הבנתי, בשל השוני בין המסלולים אין תואר שמשלב בינהם- לכן רציתי לקבל עזרה בבחירת המסלול המתאים לי ביותר. כמו כן אשמח לקבל מספר תשובות לשאלות הבאות: א. אני מפחד שבתום הלימודים לא אמצא תעסוקה. לכן רציתי לדעת האם השוק דורש בוגרי מכונות או תעשייה וניהול, ולמי מבינהם יש ביקוש גבווה ביותר בקרב התעשייה. ב. למי מבין שני המסלולים יש אפשרויות קידום רבות יותר? ג. אומנם השכר כרגע פחות מעניין אותי- אך בכל זאת אודה לך אם תמסרי לי את השכר הממוצע בין שני המסלולים. ד. והכי חשובה- אילו שיקולים אצטרך לקחת כדי להכריע את הכף ולבחור במסלול המעודף עלי ביותר ואילו תכונות דורשות כל אחד מהסלולים הנ"ל?
המון תודה
מ
מכון אנש
תשובה
הנושאים העולים בראשך, בבחינת כדאיות למידתם והשאלות המצטרפות אליהם, כבדי משקל.ניתן לתת לך תשובה פשטנית. אך נתעמק רגע בהתלבטות שלך. מה מביא אותך להחליט שאתה מתאים ללימודי הנדסה? ונניח שכן, מה מהתחומים מתאים יותר למהווייך, יכולותך והתאמתך האישית. לגופה של השאלה. הנדסת תעו"נ. מורכבת מתוחמי התמחות רבים כגון: ארגון ושיטות, מערכות מידע, אבטחת איכות. ניהול ייצור, ניהול שיווק וכד'. לכל תחום מתחומי התעו"ן נדרשים נהיות לב ויכולות שונות. כמו כן בהנדסת מכונות. בשוק ישנה דרישה לכל התחומים. ההכנסה נעה בשלב ההתחלתי מ- 5/7 א"ש עד ל15/20 א"ש בהמשך ההתמקצעות והוותק.
בכל מקרה מוצא לך לגשת למכון הכוון שיש בידם הכלים והיכולת לתת לך מענה הולם יותר. גם שאתה רוכש רכב מיד שניה, אינך רוכש רק לפי מה שהשוק אומר שזה הכי טוב, וכן לא לפי הצבע ויופי הרכב, וגם אם מצאת את כל התנאים הינך לוקח את הרכב לבדיקה במכון מתאים לוודא שאינך קונה חתול בשק. מוצע לך לנהוג באותה מידה של רצינות לגבי חייך.