אהלן הלימודים שהכי מעניינים אותי והייתי רוצה ללמוד אותם זה אדריכלות. מכיוון ששוק האדריכלות מחייב לחשוב פעמיים את הבוחרים בו ללימודים האם ללכת על זה או לא, בחרתי באפשרות של להישאר בתחום ולהשאיר לי דלת וכך בעצם ללכת ללימודי הנדסת בניין. הלימודים כשלעצמם מעניינים אותי. אני אוהב פיסיקה, חוקי טבע, חומרים וכו׳ למרות שאני מרגיש קושי לא קל בתחומים הללו. מכל תחומי החיים עושה רושם, על עצמי, שאני פחות אדם רציונלי וכזה שעובד בעיקר ע״י אמוציות... זה דבר שביחד עם הקושי שלי בתחומי הלימוד הללו, גורם לי לחשוב האם אצליח בתחום הזה ואמצא את עצמי. אני באמת מרגיש שזה דבר שתוקע אותי וגורם לי לחשוש אם אני מסתכל על האחרים ומנסה להשוות. או שאולי הגישה היא זו שאמורה להשתנות ובכל תחומי החיים יש כולם מכולם... מקווה שהייתי ברור... תודה!
ש
שני יונגר
שילוב של עבודה ולימודים עם תחומי עניין נוספים
שלום עדן,
אני חושבת איך עונים על שאלה כמו שלך. מצד אחד, בחרת במקצוע, כשלעצמו נהדר עם היצע תעסוקה רחב יחסית ועם מגוון של אפשרויות תעסוקה. מצד שני, אם הבנתי נכון, אתה אדם הומני ביסוד שלך ולכן קשה להתחבר לכל המספרים והחישובים הקרים. אם אצטרך להסתכל על השילוב של מצב שוק העבודה בישראל יחד עם הנטייה שלך, המלצתי אליך חייבת להיות ההמלצה הבאה: סיים את הלימודים, אך תבל את זמן הלימודים שלך כיום וגם את זמן העבודה שלך לאחר סיום הלימודים בהתנדבות או תחביבים בהם תוכל להביא לידי ביטוי את הצד האמוציונלי שלך. בנימה אישית אומר לך, שרוב העבודות בסופו של דבר הן רק עבודה שמטרתה לפרנס אותך. אז למרות שאני מקווה בשבילך שתמיד תעשה מה שאתה אוהב, חשוב גם על העניין הזה. את העניין האמוציונלי תוכל לספק לעצמך גם לאחר שעות העבודה או הלימודים. וגם בעבודה עצמה, בסופו של דבר מהנדס בניין עובד עם אנשים, בניהול של פרויקטים. לא רק מול דפי שרטוטים, אז אולי תגלה שאתה יכול ליהנות מהעבודה עצמה. האם עניתי לך על השאלה?
בברכה, שני
ע
עדן
המשך לתגובתך
ראשית ממש תודה על התגובה. נראה לעין כי את ממש מנסה להבין אותי. בעיקרון התשובה שלך לשאלה שלי הינה חלקית, יכול להיות שלא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אז בעצם עדיין לא התחלתי ללמוד. אני בדיוק בשלבי החלטה של אילו לימודים ללכת. כמו שאמרתי, אם הייתי בוחר תחום לימודים הייתי בוחר חד משמעים באדריכלות, אך מכיוון שלא קשה להבין כי שוק האדריכלות כאן בארץ לא מפתה, עלו בי דרכים בראש כיצד לגשר ולנסות למצוא את הפתרון. הפתרון שהגעתי אליו זה בעצם ללמוד הנדסת בניין, וכאן נכנס הקושי... חוקי טבע, מתמטיקה, פיסיקה אלו תחומים שאני אוהב, ומעניינים אותי אך מאוד קשה לי להתעלם מהקושי (שכלי או נטייתי) שיש לי בתחומים הללו... אני לא מרגיש "בבית" כשאני מתעסק בהם כמו שאם תתני לי לפסל איזה משהו או לשרטט איזה מבנה. אני לא מדוייק, תמיד מתבלבל ומרגיש חלש ביחס לאחרים. חשוב לי שוב לציין שתחומי המדעים הללו כן - מעניינים אותי. כך שהשאלה שלי בעצם האם נטייה הומנית היא גורם בעל משקל מכריע? האם יש כולם מכולם - גם במקצועות ריאלים (הומנים בתחומים ריאלים וריאלים בתחומים הומנים) והכל זה בעצם פלטפורמה והתפיסה שלי עצמה שגויה?
מעבר לזה, האם כתחליף לאדריכלות זה נכון לבחור בהנדסת בניין?