היי, קראתי איפשהו שבמידה ואני רוצה ללמוד הנדסת כימיה אני צריך לעשות קורסים נוספים בזמן התואר בגלל שאין לי בגרות בכימיה. אני לא מוצא את זה יותר, אפשר הסבר על זה? זה התבטל? איזה היקף הקורסים? ועוד משהו. אני יודע שאתם לא יכולים להביע דעה על מוסד כזה או אחר, אבל אני דיי מיואש. כל מקום שאני קורא רשום שללמוד הנדסת כימיה בבן גוריון זה פשוט סיוט שלא שווה את זה. ואני יחסית מאוד התלהבתי מהבן גוריון, הבעיה שאין לי תוכנית גיבוי ללימודים. במידה ואני לא אלמד הנדסת כימיה בבן גוריון אין לי מושג מה אלמד. ללמוד במכללה פחות קורץ לי, נטו בגלל שכנראה עדיין יש הבדלים.
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה כימית רמת קושי הלימודים
שלום אביתר,
לימודי כימיה בתיכון אינם תנאי הכרחי לצורך קבלה למסלול להנדסה כימית. הם יכולים להוות יתרון בחישוב הסכם להנדסה, אך אינם חובה או מצריכים קורסים מיוחדים לקראת הלימודים לתואר עצמו. הקורסים ההכרחיים בלימודי הנדסה הם מתמטיקה ברמת 4 יחידות לפחות ופיזיקה (תלוי באיזה מוסד לימודים- בבן גוריון רק מתמטיקה). לגבי החלק השני של שאלתך, במהלך הקיץ האחרון נערך סקר סטודנטים מקיף על-ידי אתר "לימודים בישראל" שבו דורגו גם מוסדות הלימוד וגם מסלולי הלימוד במוסדות הלימוד. הדרוג היה גם כמותי וגם מילולי. אני מאמינה שתמצא חוות דעת ודרוג של רמת הקושי בלימודים ועוד בסקר הזה. זה בהחלט יכול לעזור לך בהחלטה. קח בחשבון שמדובר בסטודנטים שלומדים כרגע לתואר שבו אתה מתעניין. צירפתי לך קישור לסקר.