אני לומד הנדסת תעשייה וניהול בטכניון, שנה שניה. במהלך התואר הבנתי שאני נמשך לכלכלה ובפרט לשוק ההון... המחשבה הראשונה הייתה לפרוש ולמצוא תחלופה בלימודי כלכלה או חשבונאות.
השאלה שלי היא האם יש לי אפשרות לעבוד כאיש מן המניין בתחומי הכלכלה? למרות שתעשייה וניהול נוגע יותר לתחום ניהול פרוייקטים, אני מעדיף לדעת שאולי יש לי סיכוי בהתמודדות על משרה מול בוגר כלכלה.
תודה.
ש
שני יונגר
עבודה בתחום פיננסי למהנדס תעשייה וניהול
שלום רוי,
מאוד תלוי באיזה תחום תרצה לעסוק. למעשה אתה לא לומד לתואר פיננסי, כך שמשרות בהן נדרשים כישורים של בוגר מסלול לימודים פיננסיים, אין לך. מה שכן יש הרבה מאוד מסלולי תעסוקה המשיקים למהנדסי תעשייה וניהול ולכלכלנים, כך שאולי תמצא את דרכך. אפשרות נוספת היא שתתחיל ללמוד לתואר שני במנהל עסקים מיד עם סיום התואר הראשון הנוכחי שלך, ועצם היותך סטודנט למנהל עסקים לרוב מספיקה בעיני מעסיקים רבים. הכישורים שלך כמהנדס תעשייה וניהול יכולים להיות טובים לך לניהול פרויקטים שאינם בהכרח פרויקטים בתעשייה למשל אלא ניהול הפרויקט מהפן הפיננסי. כדאי מאוד שתתמקצע באקסל, שזהו אחד הכישורים החשובים ביותר לעבודת הכלכלן. אתה יכול לעשות זאת באופן עצמאי וללא כל קשר ללימודי התואר הראשון שלך או לתואר השני.