שלום רב, אני יודע שהנושא הועלה כבר עשרות פעמים, אבל עדיין לא קיבלתי לכך תשובה ואשמח לעזרה. אני מעוניין להתחיל ללמוד הנדסת חשמל ומבחינת הציונים אני מתקבל למכללה (אפקה) ולאונ' אצטרך לשפר הרבה ציונים או לנסות את אפיק המעבר דרך האונ' הפתוחה. 1. עד כמה קשה יהיה לי להתקבל לעבודה הראשונה במידה ולמדתי במכללה? 2. איזו מכללה עדיפה להנדסת חשמל מבחינת "יוקרתיות"- HIT או אפקה? 3.שווה בכל זאת לשפר ציונים במשך כשנה+הרבה כסף וככה אצטרך גם לדחות את הלימודים בשנה נוספת. 4.אפיק מעבר דרך האונ' הפתוחה- אפשרי או קשה מאוד?
אשמח מאוד לעזרה בנושא, חקרתי כל מקום ועדיין נשארתי בלי תשובה.
תודה
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
לימודי הנדסת חשמל
ליאור שלום, גילוי נאות - אני ראש החוג להנדסה רפואית במכללת אפקה. לא אכתוב לך באיזה מוסד לבחור, כי אם על מה לתת דגש בעת בחירת מוסד הלימודים. אם בעבר היו הבדלים, הרי שהיום הם השתנו. ברוב המקרים אין הפרדה בין מכללה לאוני' כי אם בטיב המוסד בו רכשת את לימודיך. לכן בבואך לבחור מוסד לימודים, חפש מוסד ששמו הולך לפניו, שבוגריו משתלבים בתעשייה ושיש לו יחידת הכוון תעסוקתי מקצועית, אשר מקיימת קשרי עבודה עם חברות גדולות ומביאה משרות ייעודיות בתחום ההנדסה בלבד. יחידות הכוון איכותיות במכללות משקיעות ללא הפסקה בסטודנטים ע"י קיום סדנאות חיפוש עבודה ממוקדות בהן עובדים על כתיבת קו'ח והצגה עצמית, חיפוש עבודה ברשת הלינקדאין, מיתוג אישי ברשת, השגת קשרים ועוד. אגב, סקר שערכנו באפקה מורה על 85 אחוז בקרב הסטודנטים, אשר עובדים בתחום בו למדו ! כך שהכל תלוי במוסד הלימודים בו תבחר ללמוד והקשרים התעשייתיים שלו. שיהיה בהצלחה!