מנהלי הפורום שלום, לאחרונה ביררתי לגבי לימודי הנדסה ביו רפואית באוניברסיטת תל אביב . הלכתי ליום פתוח בת"א בנוגע למקצוע זה ואכן המקצוע די נראה לי . דבר אחד מפריע לי : הרבה אנשים שדיברתי איתם טענו ששוק זה הוא מצומצם מידי וצר ושאין בו עבודה לבוגרי תואר ראשון . עניין התעסוקה חשוב לי מאוד ומכאן הדילמה שלי . לאחרונה הייתי ביום פתוח באוניברסיטת בר אילן , שם המליצו לי ללמוד אצלם הנדסת אלקטרוניקה ולבחור במסלול ביו הנדסה ( המסלול המוצע הוא לימוד הנדסת אלקטרוניקה ובחירת 2 מתוך 5 מסלולים בשנים ג' וד' במהלך לימודי התואר ). דיברתי עם מספר בכירים והם טענו שאם אלמד הנדסת חשמל אפשרויות התעסוקה שלי יהיו בהרבה יותר מגוונות , וגם אוכל להשתלב בתעשיית הביו רפואית , בניגוד לבוגרי הנדסה ביו רפואית שבהרבה מקרים מוצאים עצמם ללא עבודה לאחר התואר הראשון . לימודי הנדסת האלקטרוניקה עצמם פחות קורצים לי. מכאן הדילמה שלי. אשמח אם תייעצו לי מה לעשות. האם יש שוק מספיק גדול להנדסה ביו רפואית ?
ש
שני יונגר
לימודי הנדסה ועבודה
שלום טום,
לתחום ההנדסה הביורפואית נכנסים מגוון של בעלי מקצועות מסוגים שונים אשר תופסים משבצת דיי דומה למרות הרקע האקדמי השונה של כל אחד. מה שכן בהחלט נכון באופן כללי לגבי עולם הרפואה התרופות והמכשור הרפואי, בכולם נדרשים כישורים ויכולות מחקר ואלו נלמדים באופן ממשי רק בתואר השני. אם אתה מעניין להמשיך מיד לאחר התואר הראשון לתואר שני אז בהחלט סיכוייך למצוא עבודה יגדלו. אך אם אתה מעוניין בתואר ראשון בהנדסה כדי למצוא מיד אחר כך עבודה אז המסלול הזה יכול להיות יותר מאתגר מבחינת מציאת עבודה. לגבי הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, כאן יש לזכור כי מדובר בשוק שבו גם כן יש תנודות גדולות מאוד של גיוס ופיטורי עובדים. בנוסף לכך, תנאי הקבלה למקומות עבודה הם בין היתר ממוצע ציונים מספיק גבוה ולכן יש לשמור על ממוצע ציונים של 85 לפחות בתואר כדי להצליח למצוא עבודה בקלות יחסית. מה שכן, תחום האלקטרוניקה מציע את רמות השכר מהגבוהות בין ההנדסאות. חשוב על הדברים כחלק מהבחירה שלך במסלול לימודים.