הבעיה שלי היא לא בבחירת המקצוע שבו אני מעוניין ללמוד לתואר ראשון (הנדסת מכונות), אלא באיזה מוסד ללמוד אותו: בטכניון או בבן גוריון. יש לי ציוני סכם גבוהים בשני המוסדות האלה - סכם שמספיק גם לרפואה בשניהם ואפילו יותר, ככה שאין לי בעיה של קבלה לשני המוסדות. אפילו הגשתי מועמדות לתכנית המצטיינים בטכניון.. אני יוצא מנקודת הנחה שהרמה גבוהה בשני המוסדות, יש להם שם דומה ושאצליח להתמודד עם הלימודים בשניהם. ככה שבסופו של דבר הכל תלוי באנשים ובאווירה - חשובה לי אווירה סטודנטיאלית חברותית (והבנתי שיש ממנה בשני המוסדות, אל תגידו לי עכשיו שאין חיים בטכניון כי אני לא מקבל את זה). אם אני טועה - תקנו אותי, ואשמח לדעה אובייקטיבית בנושא בכל אופן.
ש
שני יונגר
איפה כדאי ללמוד מבחינה חברתית?
שלום שמוליק,
הייתי שמחה לתת לך את חוות דעתי בנושא, אך גם מתוך אמונה אישית שלי שזה מאוד סובייקטיבי, התפישה של איפה נהנים מחיי חברה יותר, בטכניון או בבן גוריון, כמנהלת פורום אני מנועה מעריכת השוואות מכל סוג שהוא. הצעתי אליך היא כזו, בימים הקרובים תסתיים חופשת הבחינות וחופשת הסמסטר ומכיוון שאתה מתלבט רק בין שני מוסדות לימוד, פשוט גש לכל אחד מהם ופגוש את הסטודנטים במקום. אין טוב ממראה עיניים ובחינה בעין ביקורתית. ערוך לך רשימה של כל מה שחשוב לך לדעת על מוסד הלימודים בו תלמד בעתיד ונסה לדלות את כל האינפורמציה הזו מסטודנטים שתפגוש. אני בטוחה שתקבל המון מידע מהפגישות הבלתי אמצעיות הללו. יחד עם זאת, גם יתקיימו בקרוב ימים פתוחים בשני מוסדות הלימוד. המועדים תמיד מפורסמים גם כאן באתר בצורה מרוכזת, אז כדאי להיכנס מידיי פעם ולהתעדכן. הימים הפתוחים ממש מיועדים שמועמדים יכירו בהם את מוסד הלימודים וכל מה שהוא מציע בצורה מסודרת ומרוכזת. צירפתי לך קישור לרשימה של הימים הפתוחים המתעדכנת אחת לכמה ימים כאן באתר.