כמה צריך בפסיכומטרי כדי להתקבל להנדסת בניין בבן גוריון?
כמה צריך בפסיכומטרי כדי להתקבל להנדסת בניין בבן גוריון?
אלון
1 תגובות
אשמח לשתף אותכם בהתלבטות רצינית בין מכללת סמי שמעון לבין אוניברסיטת בן גוריון בתחום הנדסת בניין . העדיפות שלי היא חד משמעית בן גוריון הבעיה שיש לי רק 3 יחידות מתמטיקה וממוצע בגרויות 90 . אני לא סגור על תנאי הקבלה לאוניברסיטה בהנדסת בניין .? האם צריך פיזיקה ? כמה בפסיכומטרי ? והאם לדעתכם שווה להשלים את כל זה תודה
ש
שני יונגר
פסיכומטרי ותעודת בגרות מתאימים ללימודי הנדסת בניין
שלום אלון,
לפי מה שאתה מספר על עצמך כאן מבחינת הרקע שלך בלימודי התיכון, עליך להתכונן היטב לקראת לימודי הנדסה בכלל, לא משנה היכן. כדי להתקבל ללימודי הנדסה חייבים תעודת בגרות ראלית, או מכינה מתאימה. כלומר, תעודת הבגרות חייבת לכלול בגרות במתמטיקה ברמת 4 יחידות לפחות, עם עדיפות ברורה ל-5 יחידות וכן בגרות בפיסיקה ברמת 3 יחידות לפחות. כל מקצוע ראלי נוסף בתעודת הבגרות הוא רק יתרון. בנוסף לכך, גם הפסיכומטרי כפי שהוא נדרש, בבן גוריון לפחות, חייב להראות על החלק הכמותי בבחינה כחלק מאוד חזק, כלומר ציון של 130 ומעלה כדי שיהיה סיכוי להתקבל. האפשרויות שלך נכון לעכשיו הן: 1. השלמת בגרויות נקודתית במתמטיקה ופיסיקה וכן בחינה פסיכומטרית שבה תשים דגש רק על החלק הכמותי הקריטי ללימודי הנדסה. (בלי להזניח את החלק באנגלית אשר קובע את כמות הקורסים באנגלית שתידרש להם בלימודים לתואר) 2. מכינה קדם אקדמית להנדסה שהיא מכינה מיוחדת שמכינה אותך למקצועות הראליים לקראת לימודי הנדסה. וכמובן פסיכומטרי, שניתן ללמוד אליו במקביל למכינה. אני מציעה שתבדוק את שני המסלולים ותראה מה נוח ומשתלם לך יותר, במיוחד אם אתה חייל משוחרר, אז תוכל להיות זכאי למלגה עבור לימודי המכינה.