מעוניין בפרטים לגבי תואר שני בהנסה אזרחית/סביבה/ תחבורה
ש
שני יונגר
הנדסה- אזרחית, סביבה ותחבורה
שלום אורי,
לימודי הנדסת תחבורה הם למעשה התמחות בלימודי הנדסה אזרחית הכוללת בתוכה מספר מסלולים שונים. המסלול נלמד עד כמה שידוע לי רק בטכניון ובוגריו מקבלים את ההכשרה והכלים לתכנון מערכות תחבורה על כל המשתמע מכך, בטיחות, מערכות תחבורת מתוחכמות ועוד. הלומדים לתואר שני בהנדסת סביבה למעשה מייעדים את עצמם לעבודה בתחום איכות הסביבה. בכל ארגון כיום מועסקים מהנדסי סביבה שתפקידים לנהל את כל נושא איכות הסביבה (בארגוניים יצרניים) המהנדס מתכנן ומנהל את כל נושא הטיפול בשפכים, פליטת גזים לאטמוספרה, זיהום מי תהום וכו'. כאשר הוא בקיא בתקנות של משרד הבריאות והמשרד לאיכות הסביבה ויודע לתכנן את הדברים בדרך שתעמוד בתקנים אלו. לגבי הנדסה אזרחית- אני מניחה שאתה מתכוון להנדסת בניין, ראשית, לימודים אלו מיועדים לבוגרי הנדסה אזרחית או הנדסת סביבה כחלק מתנאי הסף ללימודים. ההכשרה היא בכל הנושא של ייזום פרויקטים לבנייה, ניהול פרויקטים, ניתוח עסקי וכו'. אשמח לשמוע היכן ההתלבטות ובמה אוכל לעזור עוד.
תואר שני בהנדסה
יש לי עדיפות לתחבורה. אני חושב שיש גם בתל אביב מה הממוצע שצריך על מנת להתקבל? הממוצע שלי הוא 75.3
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
תואר שני בהנדסה וניהול מערכות תשתית
שלום אורי, גילוי נאות אני עובדת במכללת אפה להנדסה. האם שמעת על תואר שני בהנדסה וניהול מערכות תשתית? תכנית הלימודים עוסקת בתחומי מערכות תחבורה, מים וביוב, חשמל ואנרגיה. ונותנת בסיס טכנולוגי נרחב והבנה מתודולוגית של היבטים מערכתיים בתיכון, הקמה וניהול מערכות תשתית. בוגרי התכנית יוכלו לעסוק בתפקידי תכנון, הקמה וניהול מערכות תשתית, בסקטור הציבורי והפרטי. בהצלחה!