שלום, אני מעוניין בהשלמת בגרות בפיזיקה והבנתי שהמועד היחידי הוא מועד הקיץ. אני מעוניין להתקבל להנדסת מכונות וציון הפסיכומטרי שלי וממוצע הבגרויות שלי גבולי לקבלה לאוניברסיטת תל אביב וזו הסיבה הראשונה שאני רוצה להשלים 5 פיזיקה, מכיוון שזה יקפיץ לי את הציונים. הסיבה השנייה היא כמובן ההכנה והידע הקודם לקראת התואר.
השאלה שלי היא - אם המועד של הבגרות היא ביוני התשובות יגיעו רק אי שם באוגוסט - האם זה לא מאוחר מדי כדי להוסיף את זה בזמן שליחת הבקשה לאוניברסיטה? איך הפרוצדורה מתנהלת איתם?
האם אני יכול להגיש להם את שלי כרגע ולטעון שעושה בקרוב בגרות בפיזיקה ואשלח את הציונים כשיתאפשר? יתחשבו בזה?
נראה לי מיותר לחכות שנת לימודים שלמה בשביל עוד כמה נקודות בודדות לממוצע הבגרות ..
תודה.
ש
שני יונגר
גש ב25.1.15 למדור רישום והבהר את הנושא
שלום בן,
בכל מחלקה ומסלול לימודים הדברים עובדים מעט אחרת. לרוב העניין הוא תלוי ביקוש למסלול, כך שבחלק ממסלולי הלימוד ניתן להגיש ציונים באיחור ובחלקם לא. מה שאני מציעה שתעה זה את הדבר הבא, גש למדור הרישום של האוניברסיטה וברר במידה ואתה נרשם כרגע להנדסת מכונות האם תוכל להגיש ציון באיחור. בחלק ממסלולי הלימוד יש מועד סופי ברור להגשת המועמדות ללימודים ולא ניתן לאחר. מכיוון שכל מוסד לימודים יכול לשנות את הנוהל בכל שנה כדאי לברר זאת מולם ולא לנחש. בכל מקרה, אל תבצע רישום באתר לפני שאתה מגיע אליהם ומברר מולם אם בכלל יאשרו לך הגשת ציון באיחור. כמו כן קח בחשבון שההחלטה בצריכה להיעשות עכשיו ואין זמן המתנה כי הקורסים או המכינות מתחילים עכשיו לקראת הקיץ. ההרשמה מתחילה ב 25.1.15, אולי תוכל לגשת כבר עכשיו לבירורים, אבל כדאי שתוודא שמדור הרישום פעיל טרם תחילת ההרשמה.