שלום, אני חושש מחד גוניות בתואר שאלמד, וכאחד שמאז ומתמיד נגע בצד התוכנה במחשב, אני רוצה גם לחוש את עניין החומרה, אבל לא באמת יודע אם זה הכיוון שארצה ללכת בו, ולכן התואר בהנדסת מחשבים נשמע ממש מתאים לי. הבעיה היא- החשש שבתואר משולב שכזה, אני עלול למצוא עצמי קירח מכאן ומכאן- לא מהנדס אלקטרוניקה וגם לא תוכנה, אלא שילוב. כיצד התואר הזה נתפס בעיני חברות גדולות ומעסיקים? האם יש לו ביקוש כמו של המהנדסים "האחידים" של אלקטרוניקה/תוכנה?
ש
שני יונגר
הנדסת מחשבים או אלקטרוניקה?
שלום איתי,
קשה לומר מה בדיוק הביקוש בתחום כמו הנדסת מחשבים. לתפקידי מהנדסי מחשבים מחפשים לרוב או מהנדסי אלקטרוניקה או מהנדסי מחשבים לצורך פיתוח צ'יפים וחלקים למחשב בכלל. יש גם חברות המחפשות את בוגרי המסלולים דווקא לתחום של התכנות. יחד עם זאת, כל תשובה על מועד של יותר מארבע שנים מהיום (לאחר סיום הלימודים שלך) בכל הנוגע לעולם ההיי טק היא בגדר ניחוש בלבד. הדבר היחיד שאני יכולה לומר לך בעניין זה הוא, שאם תהיה טוב במה שתלמד, לא תחוש קושי במציאת עבודה כמהנדס אלקטרוניקה או כמהנדס מחשבים. קח בחשבון כי ממוצע הציונים שלך חייב להיות מ-85 ומעלה כדי שתוגדר מועמד חזק לתפקיד. לגבי המעסיקים, נכון להיום עדיין יש השפעה למוסד הלימודים ושמו בקרב המעסיקים ולפופולריות המועמד לתפקיד. קח זאת גם כן בחשבון.