שלום, אני בהתלבטות בין אם ללמוד הנדסת תעשייה וניהול או ניהול מערכות מידע רציתי לדעת מה ההבדל בניהם מבחינת קושי הלימודים והתעסוקה שאחרי התואר..
וגם לדעת עם יש מוסד לימודים אשר מקבל למקצועות האלה בלי פסיכומטרי (זאת אומרת עם יש חלופה לפסיכומטרי) מהם המוסדות..?
ובקשר ליוצאי אתיופיה העם יש להם הקלות בתנאי הקבלה במוסדות כאלה ואחרים (כמו שהבנתי בHIT בחולון יוצאי אתיופיה פטורים מפסיכומטרי.)
אם תוכל לענות לי בהרחבה זה מאוד יעזור כי אני ממש בהתלבטות תודה רבה
ש
שני יונגר
לימודי תעשייה וניהול ותנאי קבלה ליוצאי אתיופיה
שלום שלומי,
הנדסת תעשייה וניהול הוא תואר כללי יותר המאפשר בין היתר גם תעסוקה בתחום מערכות המידע (תלוי בהתמחות במהלך התואר). יש לטעמי יותר תעסוקה למהנדסי תעשייה וניהול לעומת מהנדסי מערכות מידע לאור היכולת שלהם לעסות במגוון תחומים. ניתן ללמוד לתואר ראשון בתעשייה וניהול ללא פסיכומטרי באוניברסיטה הפתוחה ואולי במכללות מסוימות לאחר מכינה של המכללה. אך אינני יכולה להתחייב על כך ובכל שנה כל מוסד לימודים יכול לשנות את תנאי הקבלה להעלות או להוריד אותם, אז אני נמנעת ממתן שמות של מכללות. בכל מקרה לא ניתן ללמוד באוניברסיטאות אחרות ללא פסיכומטרי. לגבי הקלות בתנאי הקבלה הן קיימות במוסדות הלימוד השונים, צירפתי לך קישור עם הסבר מפורט על כך בתחתית התשובה שלי.