שלום חברים. מבקש את עצתכם ולשמוע את דעתכם. סיימתי השנה הנדסת מכונות בסמי שמעון. הייתי בראיון עבודה בחברת מקורות ונאמר לי שהתפקיד הוא מכונאי בחברה מכל המשתמע מכך. ראיינו אותי 3 אנשים ואני יכול לומר בפרוש שרמזו לי באופן ברור שניתן להתקדם עם הזמן. השאלה היא האם לקחת סיכון ולעבוד כמכונאי ואולי יקדמו אותי בשנה/שנתיים הקרובות...ואם לא יקבלו אותי אז כבר אהיה סוס מת ולא אוכל לפנות לתפקידים מאתגרים (אותי) כמו תכנון מכאני, פיתוח מוצרים... האם כדאי לנסות/ או מלכתחילה זה נמוך מידי ולכוון גבוה יותר (שזו התחושה שלי בינתיים) מה אתם אומרים???
נ
נועה סטרוז
בחירת מקום עבודה עם סיום הלימודים
שלום רובי,
חשוב לי לפני הכל לשאול מדוע אתה חושב שאחרי שנתיים בעבודה תהיה "סוס מת", כל נסיון הוא חשוב גם אם הוא קשור בעקיפין בתחום ולכן אין סיבה שלא תצליח להתקבל למקום עבודה נוסף במידה ולא יסתדרו הדברים במקום הנוכחי. בנוסף, חשוב לדעת האם אתה מעוניין לעבוד בחברה הזו? האם היא חברה טובה? מה הן באמת אפשרויות הקידום? לפי דעתי שווה לך לבדוק בדיוק מה הן אפשרויות הקידום ואם אתה אוהב את מקום העבודה ועשו עלייך רושם טוב במהלך ראיונות העבודה שווה לך לתת לזה ניסיון.
היי נועה
במידה ואעבוד שם שנתיים/שלוש ולא יקדמו אותי אני משער שארצה לצאת לתפקידים אחרים. ובעצם כל הניסיון שלי יהיה כמכונאי. יש מישהו שמסתכל על ניסיון של מכונאי כניסיון למהנדס. זה החשש. מקורות כידוע חברה טובה. השכר בהתחלה לא משהו בסביבות 6-7. אבל אם מתקדמים אז אני מאמין שגם השכר . השאלה העיקרית היא האם זהו ניסיון מבחינתי כמהנדס? הרי אני לא עוסק פרופר בהנדסה.
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסה - עבודה בתחום
שלום רובי,
עבודה בחברה גדולה גם היא לא במאה אחוז בתחום שלך תוכל לסייע לך בהמשך הדרך, גם מבחינת המלצות מחברה גדולה כמו מקורות וגם בתור מי שמגיע עם ניסיון עבודה מאחת החברות הגדולות בארץ. לעומת אדם שעבד בחברות קטנות ולא מוכרות אתה תהיה בעל היתרון לדעתי.