נחשפתי לא מזמן לתואר כפול בהנדסת מכונות + מדעי כדור הארץ והסביבה או הנדסת מכונות + חומרים ויש לי מספא שאלות.
1. עד כמה פרקטי התוספת של מדעי החיים לתואר הזה ? האם כשאסיים את התואר הכפול אפשרויות התעסוקה שלי יהיו יותר רחבות ? 2. האם תואר כפול שכולל הנדסת מכונות נחשב פחות מהנדסת מכונות פרופר מבחינת התואר עצמו ? 3. עד כמה ההעמסה תכביד עליי ? האם זה המון שעות נוספות או קושי מיותר ומומלץ רק למצטיינים במיוחד,למרות שהתואר הכפול הוא 4.5 שנים... אני שואל כי מדעי כדור הארץ הוא נושא שמעניין אותי מאוד וגם כן נהנדסת מכונות ולא ידעתי שיש להם אפשרות לחבור..
4. האם תנאי הקבלה קשים יותר? או שזה נטו להתקבל לשניהם כתואר חד חוגי?
תודה רבה
נ
נועה סטרוז
הנסת מכונות כחלק מתואר כפול
שלום בן,
תואר ראשון כפול מטבעו יהיה עמוס יותר וקשה יותר אך אין זה אומר שהוא בלתי אפשרי או מיועד רק למצטיינים. התואר הכפול מתאים למי שמעוניין לעסוק בשני התחומים במקביל ולפתוח לעצמו אפשרויות תעסוקה נוספות. בוגרי התואר הראשון בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ צפויים להשתלב ב מפעלי תעשייה ומקומות עבודה העוסקים במחצבים ובמשאבי טבע וסביבה, תחום הבניה - תכנון מבנים ומתקנים עמידים ברעידות אדמה, הנדסת מאגרי גז ונפט, הידרולוגיה, חיפוש וכריית מחצבים ועוד. הקבלה לתכנית היא בהתאם לדרישות הקבלה להנדסה מכנית ולמדעי כדור הארץ. התואר מתקיים באוניברסיטת תל אביב ולכן אני ממליצה לפנות למוסד הלימודים עצמו לקבלת מידע נוסף על התוכנית הייחודית.
לעומת התואר בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ, תואר כפול בהנדסת מכונות והנדסת חומרים נולד כתואר למצטיינים - בוגרי התוכנית יכולים להירשם בפנקס המהנדסים וכמו כן באפשרותם להמשיך ללא השלמות לתואר השני והשלישי במחלקה להנדסת מכונות או במחלקה להנדסת חומרים. בכדי לקבל פרטים נוספים לגבי תנאי הקבלה לתוכנית המצטיינים מומלץ לפנות ישירות לאוניברסיטת בן גוריון.