אני רוצה להתחיל ללמוד הנדסת מכונות, ממוצע הבגרויות שלי הוא 103 והפסיכומטרי מספיק גבוה אך אין לי חמש יחידות מתמטיקה (4 על ציון 83) או פיזיקה בכלל מכיוון שלמדתי אלקטרוניקה ומדעי המחשב.
אני מתכוון להשלים אחד מהם אך לא יודע מה כדאי לי, מבחינת ממוצע הבגרויות כל אחד מהמקצועות יעניק לי את אותו ממוצע הבגרות בסופו של דבר אבל אני לא יודע מה בחירת האוניבאסיטה בסופו של דבר. בנוסף לזה הבנתי שמאוד לא כדאי להתחיל ללמוד הנדסה בלי בגרות בפיזיקה מכיוון שרוב החומר בהתחלה ובכלל מבוסס על פיזיקה. במה עליי לבחור?
נ
נועה סטרוז
הנדסת מכונות - השלמה לפיזיקה או מתמטיקה
שלום בן,
אני מסכימה איתך. ישנו יתרון אדיר בלימוד והכנה ללימודי פיזיקה לקראת התחלת התואר לעומת לימודי מתמטי. אין זה אומר שלא נדרש רקע מתמטי אך הנדסה הינו מקצוע שמתבסס מאוד (לפחות בתחילת הלימודים) על חוקי הפיזיקה ולכן לדעתי שווה לך לפנות לכיוון הזה לאו דווקא למתמטיקה.
פיזיקה
אם כך אז את מתכוונת שאם יש לי ממוצע בגרויות פלוס פסיכומטרי מתאים לא אמורה להיות בעיה להתקבל נניח לאוניברסיטת ת"א גם עם 4 יחידות מתמטיקה 83?
נ
נועה סטרוז
הנדסת מכונות - תנאי קבלה
שלום בן,
לכל מוסד לימוד כמה תנאי קבלה ללימודי הנדסת מכונות. כך למשל באוניברסיטת תל אביב עלייך להיות בעל: 4 יחידות מתמטיקה לפחות בציון 80 לפחות, בגרות במגמה ריאלית – פיזיקה (5 יחידות), כימיה, ביולוגיה או מקצוע טכנולוגי; ציון 70 לפחות ברמת 4 יחידות, או ציון 80 ומעלה ברמת 5 יחידות. בבגרות בביולוגיה נדרשים המועמדים לציון של 80 או יותר ברמת 5 יחידות, פסיכומטרי של לפחות 570 וציון התאמה להנדסה/ חתך קבלה – 625 ומעלה.
צירפתי עבורך מאמר המסביר על תנאי הקבלה לכל מוסד לימודים שמציע לימודי הנדסת מכונות כך תוכל לדעת לאיזה ציונים ותחומי לימוד לכוון ומה סיכויי הקבלה שלך בכל מוסד לימודים.