שלום, באוקטובר הקרוב אני אמורה להתחיל הנדסת ביוטכנולוגיה במכללת אורט בראודה כרמיאל. בימים האחרונים התחלתי להתלבט אולי לעבור להנדסת מכונות, בגלל שיש יותר ביקוש לעבודה בתחום. רציתי לדעת אם זה מקצוע שמתאים לנשים, באיזה תחומים אפשר לעבוד בסופו של דבר. אני מעוניינת לאחר התואר הראשון אני להמשיך ולהתעסק בתחום הנדסת הסביבה. רציתי לדעת האם מכונות יכול להיות בסיס להנדסת סביבה והאם בטור אישה הלימודים יכולים להתאים לי. תודה מראש הדר
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסת מכונות או ביוטכנולוגיה
שלום הדר,
אם את מעוניינת לעבוד בתחום הנדסת סביבה אני ממליצה לך ללמוד הנדסת סביבה ולא סוגי הנדסה אחרים שיכולים להקשות עלייך להשתלב בתחום בהמשך. מוסדות הלימוד המציעים לימודי הנדסת סביבה הינם - הטכניון- המכון הטכנולוגי לישראל, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת אריאל ועוד.
במידה ותחליטי לא ללמוד הנדסת סביבה אוכל לומר לך שאין סיבה שנשים לא ישתלבו בלימודי הנדסת מכונות. זה אומנם תחום שכרגע מבוקש יותר ע"י גברים ויותר גברים לומדים אותו אך בשנים האחרונות יותר נשים משתלבות בתחום. הלימודים מאפשרים לסטודנטים המסיימים את הלימודים בהצלחה להשתלב בתפקידי מחקר ופיתוח, ייצור, ניהול הנדסי, תכנון ואחזקה בחברות מסחריות, במפעלים ובעסקים במגזרים השונים. התחומים בהם מתמקצעים סטודנטים הלומדים את המקצוע הינם בין השאר: מנועים, כלי רכב, כלי תעופה, מכשירים ביתיים, מכונות ייצור במפעלים, טכנולוגיות לניצול אנרגיה, מערכות מיזוג אוויר, מיכשור רפואי, טכנולוגיות בקרה ואוטומציה, מערכות אלקטרו מכניות משובצות מחשב ורובוטים.
תחומי התעסוקה אשר יפתחו בפנייך אם תחליטי להישאר בהנדסת ביוטכנולוגיה שונים לחלוטין, מדובר בד"כ בעבודה בתעשיית המזון, תעשיית הביוטכנולוגיה, תעשיית הכימיה, תעשיית הביו כימיה, תעשיית התרופות ועוד.
עלייך לשקול באיזה מקצוע ברצונך להשתלב בעתיד, עם סיום הלימודים ורק כך תוכלי לבחור במסלול המתאים עבורך ביותר.