שלום, אני מתעניין בלימודי הנדסת חשמל. ההתלבטות שלי היא האם ללמוד באוניברסיטת ת"א או שמא בטכניון. מצד אחד, אני יודע שמבחינת מוסד ורמת הלימודים, הטכניון נחשב ליותר טוב אבל מהצד השני, יש את כל עניין מציאת העבודה במהלך התואר בשביל ניסיון תעסוקתי. אשמח לשמוע חו"ד ולקבל מידע/דעות בנושא שיעזרו לי להכריע את ההתלבטות.
תודה רבה, רועי
נ
נועה סטרוז
הנדסת חשמל - בחירת מוסד לימודים
שלום רועי,
הטכניון ואוניברסיטת תל אביב הם שני מוסדות לימוד מהמובלים בארץ בתחומי ההנדסה ולכן אני חושבת שהשיקול שלך אכן צריך להישען על שיקולים כלכליים למשל, לדוגמא - אם תלמד בתל אביב אני מניחה שתחייה בתל אביב ועלות המחיה שלך תהיה גבוה הרבה יותר ממה שהיא תהיה בחיפה, מה שגם אומר שתצטרך לעבוד הרבה יותר. שיקול נוסף יכול להיות התאמה חברתית - החוויה החברתית באוניברסיטת תל אביב בד"כ חיובית יותר מאשר בטכניון ולכן מועמדים רבים שמתלבטים לגבי מקום לימודים בו ישנם גם פעילויות חברתיות רבות ועוד בוחרים בתל אביב.
עלייך לשקול לאיזה מוסד לימודים אתה מתאים יותר מבחינת תכונות אופי וצורת החיים שלך ולא רק מבחינת לימודים כיוון שכפי שציינתי ההבדל בין האוניברסיטאות קטן מאוד מבחינת לימודים.
צירפתי עבורך כקישור טופס יצירת קשר כך שבמידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכל ליצור קשר עם היועצים שלנו.