שלום רב, אני מעוניין ללמוד הנדסה (מתלבט בין תעשייה וניהול לאזרחית). נכון להיום אינני זכאי לבגרות מלאה בעקבות מתמטיקה. מלבד מתמטיקה יתר הבגרות בסדר, במידה ואוציא 4 יח' מתמטיקה עם ממוצע של 85, הבגרות שלי תעמוד על 85 עם 4 יח' מכל מקצוע 85 שזה מספיק לרוב המקומות. יחד עם זאת, אין לי יח' פיזיקה ואין לי פסיכומטרי.
שקלתי לעשות דבר אחר שהומלץ לי בעבר ואינני יודע עד כמה הוא אפשרי. להתחיל לימודים באונ' הפתוחה (שידועה כמקבלת את כולם), לעשות את הקורסים הנדרשים, ואז לעשות הסבה למוסד אחר שמכיר בקורסים האלה. למיטב ידעתי זה ניתן ואפשרי, זה חוסך לי את כל התהליך של השלמת מתמטיקה, פיזיקה ופסיכומטרי. בהחלט קיצוץ בזמן - אולי ייקח לי שנתיים להשיג את הנדרש אבל לפחות זה יחסוך את הקורסים מיתר התואר וגם ככה זה בערך הזמן שייקח להשלים את כל הנדרש.
אשמח לבירור והסבר בנושא, מאוד מעריך כל תשובה מראש.
נ
נועה סטרוז
לימודי הנדסה
שלום אדיר,
גם האופציה שאתה הצעת היא אפשרית אך עומדת בפניך אופציה נוספת והיא לימודי מכינה. בתי הספר ומוסדות הלימודים השונים המציעים לימודי הנדסה מציעים גם מסלולי מכינה ללימודים שמכינים אותך ללימודים עצמם. המכינה מיועדת לתלמידים ברמות שונות החל ממועמדים ללא בגרות ועד תלמידים שמעוניינים לשפר ולהתעמק במסלולים ספציפיים. צירפתי לך מאמר המסביר על לימודי מכינה בכדי שתוכל לקבל קצת יותר מידע בנושא.