שלום אני מעוניין להתחיל ללמוד השנה ואני מתלבט בין שני הדברים שבכותרת. בעיקרון אני תופס את שני המקצועות כדומים מאוד, אני צודק? ניהול ומדעי המחשב הם בעצם שני הדברים שהכי מעניינים אותי מתוך ההנדסת תעו"נ, האם שילוב שלהם הולך טוב ומתבקש בשוק?
נ
נועה סטרוז
הנדסת תעשיה וניהול או ניהול עסקי ומדעי המחשב
שלום דן,
בכדי להחליט מה כדאי לך ללמוד עלייך קודם כל להבין את המסלול של כל אחד מהתחומים במלואו, ישנן אומנם נקודות דומות בין שתי המסלולים אך הם לא זהים.
לימודי הנדסת תעשייה וניהול מקנים לסטודנטים ידע מעשי ותיאורטי תוך שימת דגש על ההיבט ההנדסי. במהלך הלימודים ניתן לבחור להתמחות בין מספר מקצועות אבטחת איכות, הנדסת אנוש, מנגנונים לוגיסטיים, ניהול ועוד. ברחבי הארץ מגון מוסדות מציעים את המסלול לתואר ראשון בהנדסת תעשיה וניהול וביניהם: מכללת סמי שמעון בבאר שבע, המרכז האוניברסיטאי יהודה ושומרון, מכללת אפקה ועוד.
עם סיום לימודי הנדסת תעשייה וניהול יוכלו הבוגרים להשתלב במשק בתפקידים הרלוונטיים לתחום ההתמחות שבחרו במהלך התואר. הם יוכלו לנהל איכות של תהליכי ייצור במפעלים, לשמש כמהנדסים בתחום הייצור, להשתלב בתפקידי תכנון ופיקוח (תפ”י), להציע שירותי ניתוח יעילות לארגונים, לבצע מחקרי עבודה, לתכנן מערכות מלאי, לעסוק כאנליסטים כלכליים ועוד. יהיה באפשרותם לעבוד במתקני ייצור המשלבים מיחשוב ממתקדם, מערכות מידע ורובוטיקה, ועוד.
תואר ראשון במדעי המחשב וניהול תוכנית הלימודים המשלבת בין מדעי המחשב והניהול מעניקה לסטודנטים יתרון בולט בזכות ההתמחות בשני מקצועות מבוקשים מאוד בשוק העבודה כיום.
תוכנית הלימודים מורכבת מקורסים המעניקים ידע עיוני תיאורטי נרחב במדעים המדוייקים כגון המתמטיקה והפיסיקה, לצד קורסים אשר מעניקים ידע נרחב בתיאוריות וגישות שונות לניהול. הין המוסדות המציעים את מסלול הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב וניהול ישנם: האוניברסיטה הפתוחה, המכללה האקדמית תל אביב יפו ועוד.
אני ממליצה לך לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכל אחד מהמקצועות בכדי להבין את מסלול הלימודים במלואו ובכך להחליט איזה מהמקצועות מעניין אותך ביותר ובאיזה מהמקצועות היית רוצה לעסוק בעתיד.
צירפתי לך טופס יצירת קשר עם היועצים שלנו במקרה ויהיו לך שאלות נוספות.