שלום, לפני מספר שנים סיימתי קרוב ל-40 נקודות זכות לתואר ראשון במכללה שמוכרת על-ידי המל"ג בלימודי הנדסה, עם ממוצע תקין, 80 ומעט, והפסקתי את הלימודים. לאחרונה נבחנתי שנית לפסיכומטרי וככל הנראה הציון העדכני יספיק לי לקבלה ללימודי הנדסה, אך בהרשמה רשום שאם יש לי עבר אקדמאי אני מחויב לציין זאת. שאלה - זה יכול להפריע לתהליך הקבלה הרגיל? הבנתי שמי שמזין לימודים קודמים נכנס אוטומטית לוועדת חריגים. מצד שני זה יכול לסייע אם לא אקבל את הציון הדרוש. לשאלה נוספת - בהכרח אני אכנס לוועדת חריגים? המשמעות של כך היא שאקבל תשובה על קבלה/אי-קבלה מאוחר יותר מכולם?
תודה רבה רבה!
ש
שני יונגר
הרשמה ללימודים אקדמיים עם רקע אקדמי
שלום רם,
לדעתי זה ממש לא יפגע בך, העבר האקדמי נבדק בעיקר אצל מי שהושעה מלימודים או ממוסד אקדמי בכלל מצד אחד ומצד שני יש בוגרי תארים המעוניינים להתקבל לתואר נוסף ויכולים ליהנות מהיותם אקדמאים כחלק מתנאי הקבלה. דבר נוסף שבעיני הוא חשוב מאוד. אני לא יודעת כמה שנים עברו מאז לימודיך, אך מכיוון שלא סיימת את התואר וסביר כי מרבית הקורסים שלמדת לא יתקבלו כיום, כי הסיובוסים משתנים, מדוע להצהיר על כך? ברר זאת היטב וציין את העובדה לגבי לימודיך הקודמים רק אם היא יכולה להביא לך תועלת, אחת חבל לסבך את המערכות המאוד ביורוקרטיות של מוסדות הלימוד בנתונים מיותרים. אתה יכול גם כדי להיות בטוח מה לעשות, להתקשר או להגיע למדור הרישום ולברר מולם מה כדאי שתעשה עם הקורסים שכבר למדת ואם יש טעם לציין זאת בהרשמה נכון להיום, הם ידעו לומר לך בצורה המקצועית ביותר מה הכי נכון ומומלץ.