אני אשתחרר מהצבא ואעשה פסיכומטרי ורוצה להתחיל לימודים באוקטובר 15. המסלול שמעניין אותי הוא הנדסת חשמל, שכרגע אני צריך בשבילו פסיכומטרי של 690 שאני חושב שזה ריאלי עבודה קשה. מה שכן אני יכול להתקבל רק לתל אביב ולא לבאר שבע מבחינת הבגרות. (לבאר שבע זה ציון יותר גבוה בפסיכו, וגם שמעתי שהמסלול פחות טוב) האופציה השנייה, זאת הנדסת מכונות/הנדסה מכנית שיש אפשרות להתקבל אליה עם פסיכומטרי 650 בטכניון, ואפילו פחות בתל אביב. אני אמור להתחיל ללמוד בגיל 24, ואחרי טיול יישאר לי בערך 85,00 ש"ח. והשאלות שלי הן - 1. אני מבין שאי אפשר לעבוד תוך כדי תואר הנדסה, ועבודה בתחום תתאפשר רק בשנה הרביעית לטובים מהסטודנטים. מחישוב פשוט של 2000 ש"ח שכר דירה ו2000 ש"ח הוצאות שוטפות לסטודנט שחי בתל אביב, זה יוצא 144 אלף ש"ח ב3 שנים בלי רכב. ולי אין את הסכום הזה. השאלה היא איך סטודנט להנדסה מצליח לתחזק את עצמו במידה ואי אפשר לעבוד ? 2.אני לא מבין איך סטודנטים להנדסה מתחילים ללמוד ללא עבודה תוך כדי, בהנחה שנק' הפתיחה שלי מבחינה כלכלית היא גבוהה מהממוצע ואני עדיין רואה שזה לא מתכנס עם המציאות. . 3. אם אני אבחר להתחיל ללמוד בגיל 25 כדי לצבור עוד כסף, האם זאת החלטה נכונה או שאין בה צורך? 4.. במידה ואני רוצה להתקדם לניהול כמה שיותר מהר, מה כיוון יותר טוב הנדסת מכונות או חשמל? אשמח לתשובות בהקדם , תודה רבה
ש
שני יונגר
הנדסת מכונות או חשמל
שלום,
להלן תשובותי לפי סדר שאלותיך: 1. בשנתיים הראשונות ללימודים מאוד קשה לשלב עבודה עם הלימודים, במיוחד באוניברסיטאות. אך רבים מתחילים לעבוד במשרות סטודנט כבר בשנה השלישית ללימודים. יחד עם זאת, כן יש זמן להתנדבויות בתמורה למלגה שיכולות להניב מלגות של בין 5000-10000 ש"ח בשנה. יש גם זמן לעבוד בחופשות הקיף ופסח. 2. מסתמכים על סיום מההורים וכ על מלגות. 3. אני חושבת שאין צורך בהמתנה נוספת, אלא אם אתה ממש רוצה להבטיח לעצמך שלא תהיה חייב לעבוד ולו יום אחת לאורך התואר. וגם אז אין הבטחות כי המחירים של המחיה עולים בצורה מסחררת ובכל שנה גם מדברים על העלאת שכר הלימוד 4. ניהול הוא עניין של רצון של האדם וכן של הכישורים שלו. ממש לא משנה באיזו הנדסה תבחר אם אתה מעוניין בתפקיד ניהולי תשאף לשם ובסופו של דבר תגיע. באמת שאין קשר לסוג ההנדסה.