אני מתלבט בנוגע לבחירת מסלול במטרה להתקבל ללימוד הנדסה ביו-רפואית. עיקר ההתלבטות שלי באיזה אוניברסיטה מומלץ לי להירשם. אחרי בירור הנושא, אני מתלבט בין האוניברסיטה העברית לאוניברסיטת בן-גוריון. המסלול שמציעה האוניברסיטה העברית הוא מסלול ישיר לדוקטורט לבעלי תואר ראשון במדעי החיים בעלי ממוצע של בערך כ-90 לאורך שנות התואר, ומספר המקומות מוגבל לכ-10 תלמידים בשנה. נכון לעכשיו אני יכול להירשם לתואר ראשון במדעי החיים בירושלים באופן ישיר על סמך ממוצע תעודת הבגרות. המסלול שמציעה אוניברסיטת בן-גוריון הוא מסלול הנדסה, בחישוב סכם להנדסה מסתכלים בעיקר על הציון הכמותי בפסיכומטרי שלא מהווה לי בעיה מאחר ואני אדם עם כישורים ריאליים גבוהים מאוד ואני מאמין שלא אתקשה להשיג זאת. אך מכיוון שאין לי בגרות בפיסיקה ו-5 יחידות מתמטיקה כנראה שאצטרך לגשת למכינה ללימודי הנדסה שאורכה כשנת לימודים אקדמאית. עיקר ההתלבטות שלי האם כדאי לי להשקיע את שנת המכינה הזאת ולפנות ללימודים בבן-גוריון או להתחיל את לימודי מדעי החיים בירושלים, ובעצם להשקיע את שנת הלימודים הזאת לטובת תואר אקדמאי ולא למכינה.
הנדסה ביו רפואית לתואר ראשון או מדעי החיים
שלום יואב,
ראשית אתה לא יכול להיות בטוח שלא תוכל לתהקבל לבן גוריון למסלול להנדסה ביו רפאוית עם הנתונים שלך כיום. ההשקעה הכי גדולה שלך בפסיכומטרי צריכה להיות בחלק הכמותי ואני מאמינה שאם אתה חזק בתחומים הללו לא אמורה להיות לך בעיה לעמוד בכך. אם אין לך לפחות 4 יחידות במתמטיקה, אז כמובן שלא תוכל להתקבל ללימודים, אך גם עם 4 יחידות במתמטיקה בציון גבוה הדבר אפשרי. יחד עם זאת גם אם תצטרך להתחיל עם מכינה זה בוודאי לא משתווה להשקעה של 3 שנים בתואר ראשון בביולוגיה. אם אתה מעוניין במסלול למצטיינים של העברית, אז זה כמובן כבר דבר אחר ובהחלט שווה את ההשקעה אם זה המסלול בו אתה מעוניין. בעיני ההשקעה בתואר מהנדס ביו רפואי כולל מכינה היא קצרה יותר מבחינת משך ההשקעה לעומת המסלול של תואר ראשון במדעי החיים שבו תתחרה בשנה שלאחר מכן על מקום במסלול לביו הנדסה (לא בלתי אפשרי כמובן) רק פשוט הרבה מאוד שנים של לימודים לפני שתוכל לצאת לעבודה. היתרון בלימודי הנדסה כתואר הראשון בעיני, היא העובדה שאתה מסיים את הלימודים עם מקצוע מהנדס ביד. עם תואר ראשון במדעי החיים, במידה ולא תצליח להתקבל למסלול לביו הנדסה, תהיה חייב בכל מקרה להמשיך וללמוד לתואר נוסף, כי לא ניתן למצוא עבודה רק עם התואר הראשון. לעומת זאת, אם תצטיין בתואר בהנדסה ביו רפואית בבן גוריון, עדיין תוכל להגיש מועמדותך למסלול הדוקטורט לביו הנדסה בעברית. מקווה שלא בלבלתי אותך, חשוב על כך.