אני רוצה ללמוד הנדסת מערכות מידע בבן גוריון יש לי בגרות בממוצע 100 מתמטיקה 4 יחידות עם ציון 90, אנגלית 5 יחידות עם 80, פיזיקה 5 עם 75, ו - 10 תעשייה וניהול עם 90. פסיכומטרי - היה לי פאשלה והוצאתי 535 אני חושב אם להיכנס לאפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה ולעבור את הקורסים בממוצע המתאים או לעשות שוב פסיכומטרי וגם מכינה, כי לפי מה שראיתי הבגרות שלי עדיין לא טובה להנדסה בבן גוריון. אני יודע שיש גם מסלול בספיר של שנה ראשונה וזה, אבל העניין שאני אובד עצות לגמרי. בבקשה אני צריך עצה, תודה.
ש
שני יונגר
האם לשפר פסיכומטרי או לא בדרך להנדסה
שלום גיא,
ההחלטה שלך צריכה לנבוע מהסיבה בגללה לא הצלחת בפסיכומטרי. חייבים לקחת בחשבון שכל המסלולים עוקפי הפסיכומטרי נועדו למי שאין לו את היכולת הפסיכומטרית להצליח בבחינה הזו. אם אתה מאמין כי תצליח להגיע לציון העובר את ה-650 עם ציון גבוה במיוחד בחלק המתמטיקה בבחינה, שזהו החלק החשוב בחישוב הסכם ההנדסי בבן גוריון, אז לך על זה. אבל אם אתה לא בטוח, אז אולי הפתרון של שנה א' בהנדסה הוא פתרון מצוין עבורך. שנה א' בהנדסה היא פשוט לימודי שנה א' בהנדסה, זו לא מכינה ולא רק כמה קורסים שאולי מזכים אותך למעבר לאוניברסיטה, אלא זו שנה שמקבילה מכל הבחינות לשנת הלימודים בבן גוריון. זו דרך מצוינת למי שלוקח את עניין הלימודים ברצינות להיכנס לאוניברסיטה בלי הנתונים האידאליים ההתחלתיים.
זו דעתי בנושא, חשוב על הדרך הנכונה ביותר עבורך.
בברכה, שני
ג
גיא ציציאשוילי
ספיר או הפתוחה
עכשיו אני מתלבט בין ספיר לפתוחה מה היתרונות והחסרונות מכל אחד מהמוסדות במסגרת תוכנית אפיק מעבר
ד
ד"ר ענת רטנובסקי
אפיק מעבר להנדסה
שלום, לימודים באוניברסיטה הפתוחה הם לימודים עצמאיים יותר לעומת הלימודים במכללת ספיר ועליך לקחת זאת בחשבון לפני שאתה מגיע להחלטה. אם אתה מרגיש שאתה מסוגל לכך אז שתי האפשרויות שהצגת מאפשרות אפיק מעבר טוב ללימודי הנדסה. אני מציעה לך בכל מקרה לפנות לבירור גם באוניברסיטה הפתוחה וגם במכללת ספיר ואף להתייעץ עם סטודנטים שלמדו בספיר ובאוניברסיטה הפתוחה בתוכניות הללו.